Sanofi voert lijst essentiele geneesmiddelen aan

Sanofi, GSK, Novartis, Merck en Pfizer zorgen samen voor meer dan de helft van alle essentiële geneesmiddelen. Dat blijkt uit een analyse die de stichting Access to Medicine onlangs publiceerde.

Lijst belangrijke geneesmiddelen
De stichting Access to Medicine combineert de WHO Model Essential Medicines List (EML) met producten die bedrijven op de markt hebben. De twintig grootste farmaceutische bedrijven meldden 778 middelen aan voor de jongste Access to Medicine Index. Daarvan staan er 451 op de EML, waaronder kindervaccinaties, antibiotica, pijnstillers en HIV-medicijnen. Sanofi, GSK, Novartis, Merck en Pfizer zijn gezamenlijk goed voor 274 middelen op deze lijst van essentiële middelen.

image1

Toegankelijkheid geneesmiddelen
Geneesmiddelenbedrijven nemen meerdere maatregelen om de toegankelijkheid van essentiële medicijnen te verbeteren. Novartis en GSK passen volgens Access to Medicine bijvoorbeeld – meer dan andere bedrijven – ‘equitable pricing’ toe. Dat betekent dat zij bij de prijsstelling per land kijken naar de betaalbaarheid. In aanvulling daarop bieden producenten sommige merkgeneesmiddelen in bepaalde landen generiek aan.

Inzet Sanofi wereldwijd
Sanofi beschikt over een eigen afdeling Access to Medicines om overal ter wereld bevolkingsgroepen toegang te bieden tot goede gezondheidszorg. Ook Sanofi heeft een gedifferentieerd prijsbeleid. Maar, dat is volgens Sanofi niet de enige oplossing. Sanofi streeft ernaar geneesmiddelen wereldwijd toegankelijk te maken voor patiënten door:

  • Tiered pricing beleid
  • Informatie, training en educatie programma´s
  • Innovatieve research
  • Partnerships

Sanofi Espoir
De staat van de gezondheidszorg en het niveau van nationale ontwikkeling hangen nauw samen. Daarom ondersteunt Sanofi al meer dan twintig jaar niet alleen preventie en behandelingsprogramma’s maar investeert het bedrijf ook in voorlichting en maatschappelijke ondersteuning. Deze activiteiten zijn, samen met noodhulp in 2010 gebundeld in de Sanofi Espoir Foundation. Lees hier meer over de programma’s en de NGO’s waarmee Sanofi samenwerkt.

Meer informatie over dit onderwerp en ontwikkelingen in de gezondheidszorg in Nederland: www.geneesmiddelendebat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *