Renners Team Novo Nordisk aan de start van Diabetes Classic 2015

Op zondag 24 mei vindt de ‘Diabetes Classic Martijn Verschoor 2015’ plaats in het Drentse Smilde. Profwielrenner Martijn Verschoor is samen met vader Piet Verschoor de drijvende kracht achter deze sponsorfietstoertocht die in het teken staat van het ondersteunen en inspireren van wielrenners met diabetes. Vanuit team Novo Nordisk, wat volledig bestaat uit renners met diabetes type 1, doen Ruud Cremers en Thomas Raeymaekers mee met de toertocht. De Diabetes Classic wordt dit jaar voor de derde maal georganiseerd en wordt mede mogelijk gemaakt door Novo Nordisk.

De opbrengst van de Diabetes Classic wordt niet alleen gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van diabetes, maar ook om sporters met diabetes type 1 – in het bijzonder wielrenners – financieel te ondersteunen. “Wij helpen jonge sporters, zodat zij zich volledig kunnen focussen op hun sport en het verwezenlijken van hun sportieve droom,” vertelt Martijn Verschoor, die dezelfde ochtend vanuit Noorwegen in Nederland aankomt om bij de toertocht te zijn. Zijn teamleden Ruud Cremers en Thomas Raeymakers staan zondag aan de start van de ronde, die niet alleen financiële middelen inzamelen maar vooral ook heel veel mensen met diabetes moet inspireren.

rennersSucces met diabetes type 1
“In 2010 tekende ik een profcontract bij Team Type 1 uit Amerika en rijd ik nu al drie jaar voor Team Novo Nordisk. Door mijn diabetes twijfelden veel mensen of ik wel in staat was om profwielrenner te worden. Hierdoor raakte ik juist extra gemotiveerd om mijn gelijk te bewijzen. Dit lukte toen ik in 2011 de tweede etappe van de ‘Tour de Beauce’ won. Dat is voor mij dé reden om mij samen met mijn vader en de stichting in te zetten voor de Diabetes Classic: om duidelijk te maken dat topsport met diabetes wel degelijk mogelijk is.” Vader Piet Verschoor zegt: “Martijn is altijd in zichzelf blijven geloven en doordat hij zo volhardend is, heeft hij het geschopt tot profwielrenner met verschillende etappesuccessen. De Diabetes Classic helpt andere sporters met diabetes type 1 om ook hun ambities waar te maken.”

Hoofdsponsor
Een van de hoofdsponsors van de Diabetes Classic is Novo Nordisk. Het wereldwijde farmaceutische bedrijf met ruim negentig jaar ervaring op het gebied van diabeteszorg wil de zorg voor en behandeling van mensen met diabetes optimaliseren. “Hier hoort het inspireren en stimuleren om sportieve ambities waar te maken ook bij,” zegt Sanne Groenemeijer, Algemeen Directeur Novo Nordisk Nederland. “Diabetes maakt wielrennen op hoog niveau een stuk complexer, maar niet onmogelijk. Het verhaal van Martijn Verschoor is hier een mooi voorbeeld van. Bewegen en sport is belangrijk voor mensen met diabetes, daarom is Novo Nordisk wereldwijd hoofdsponsor van Team Novo Nordisk. In Nederland ondersteunen wij graag initiatieven, zoals de Diabetes Classic, die mensen met diabetes helpen om hun sportieve doelstellingen waar te maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *