Ouders probleemkinderen komen tot rust door vetzuren

Het is al bekend dat drukke kinderen rustiger worden als ze omega-3 slikken. Maar zelfs het gedrag van de ouders verbetert als de kinderen extra vetzuren innemen, meldt het tijdschrift Fit met Voeding.
Dagelijks extra omega-3 vetzuren leidt volgens een recent onderzoek tot een afname van 42% van probleemgedrag bij kinderen. Er is een onverwacht bij-effect. De suppletie had niet alleen een gunstig effect op de kinderen zelf, maar ook op hun ouders. Apotheker, gespecialiseerd in voeding en voedingssupplementen, dr. Gert E. Schuitemaker: “Op de lange termijn werd bij hen minder asociaal gedrag gezien.”

Makkelijker in de omgang
Het effect van een half jaar lang dagelijks één gram extra omega-3 vetzuren houdt lang aan. Een half jaar nadat gestopt werd met de suppletie vertoonden de kinderen nog steeds minder probleemgedrag. De positieve gedragsverandering bij ouders komt volgens Schuitemaker doordat ouders minder stress ervaren als hun kind makkelijker in de omgang wordt. Schuitemaker is auteur van het recent verschenen boek ‘Voeding & Gedrag’ waarin dit thema nader wordt belicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *