‘Nederlandse voeten zijn onverzorgd’

Nederlandse voeten worden door pedicures als onverzorgd beschouwd: ruim een derde vindt dat Nederlanders hun voeten ronduit slecht verzorgen, terwijl bijna de helft de voeten een krappe voldoende geeft. 82 procent van de pedicures meent dat Nederlanders te weinig en te laat bij de pedicure langskomen om voetklachten te behandelen en voorkomen. Dit blijkt uit onderzoek van Naloc onder pedicures¹ in Nederland.

Voetfrustraties
Pedicures zien vaak cliënten die al veel eerder langs hadden moeten komen om voetklachten te voorkomen. De voetklachten die de meeste frustraties geven bij cliënten zijn schimmelnagels (79%), gevolgd door likdoorns (9%), ingegroeide teennagels (6%), voetschimmel (3%), eelt (2%) en wratten (1%). Schaamte is volgens de pedicure het vaakst de reden waarom voetklachten frustraties opleveren. Ook het feit dat sommige klachten moeilijk te behandelen zijn en pijn aan de voeten geeft veel frustraties.

Ergernissen van de pedicure
De grootste ergernissen van pedicures over de cliënt:

1. De cliënt is niet therapietrouw (het blijven volgen van de behandeling) – 43%
2. Adviezen worden niet goed opgevolgd – 26%
3. Cliënten verwachten resultaat na één bezoek – 25%
4. Cliënten wassen voeten niet voor een afspraak – 5%
5. Cliënten bellen en whatsappen tijdens de behandeling – 1%

Schimmelnagel grootste afknapper
Een schimmelnagel, ook wel kalknagel genoemd, is voor de helft (50%) van de Nederlanders dé grootste teen-afknapper.2 Een kalknagel is relatief onschuldig, maar om besmetting van andere nagels of andere personen in de omgeving te voorkomen, is het belangrijk om een kalknagel snel en effectief te behandelen. Opvallend is dat 17% van de vrouwen een kalknagel verbergt door deze te lakken. Bovendien weet 8% van de Nederlanders niet dat je aan kalknagels wat kunt doen en vindt 6% het zelfs niet nodig om er iets aan te doen.1 Dit terwijl kalknagels eenvoudig thuis behandeld kunnen worden, bijvoorbeeld met Naloc.

1 Onderzoek onder 150 pedicures door Naloc (Meda Pharma B.V.)  in maart 2015.

Bron: Meda Pharma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *