Nederlanders besteden 4,6 uur per week aan persoonlijke verzorging

Nederlanders besteden wekelijks gemiddeld ruim 4,5 uur aan persoonlijke verzorging (in bad gaan, scheren, kleding, haar en make-up). 66% geeft aan dit vooral te doen om zichzelf goed te voelen, 40% voor hun partner of echtgenoot en 37% om een goede indruk te maken bij een eerste ontmoeting.
Vrouwen besteden gemiddeld bijna 1,5 uur meer per week aan persoonlijke verzorging dan mannen. In de top 5 motivaties is te zien dat vrouwen persoonlijke verzorging vooral voor zichzelf doen terwijl mannen in 4 van de 5 gevallen aangeven het vooral belangrijk voor anderen te vinden. Dit blijkt uit GfK onderzoek uitgevoerd onder 27.000 mensen in 22 landen, waaronder ook Nederland.

Het verschil tussen mannen en vrouwen
In Nederland besteden vrouwen 5,3 uur per week aan persoonlijke verzorging en mannen 3,9 uur. Voor zowel mannen als vrouwen is de voornaamste reden ‘ jezelf goed te voelen’. Bijna 8 op de 10 vrouwen (77%) geeft dit als belangrijkste motivatie aan terwijl dit bij mannen slechts iets meer dan de helft is (54%).

Bij de vrouwen hebben de motivaties meer betrekking op zichzelf. Behalve om zichzelf goed te voelen, besteedt 41% van de vrouwen tijd aan persoonlijke verzorging om zich zeker te voelen en 35% vanwege haar uitstraling.
Mannen doen meer aan persoonlijke verzorging voor anderen: 43% voor partner of echtgenoot, 34% om een goede indruk te maken op personen die ze voor de eerste keer ontmoeten, 30% om een goede indruk te maken op de andere sekse of personen die ze aantrekkelijk vinden. 29% doet aan verzorging om een goed voorbeeld voor hun kinderen te zijn.

Leeftijdsverschillen
Bij alle leeftijdsgroepen is de grootste motivatie voor persoonlijke verzorging ‘ jezelf goed voelen’. Leeftijdsgroepen onder de 30 jaar willen verder vooral een goede indruk maken op de andere sekse of bij een eerste ontmoeting. Personen boven de 30 jaar besteden aandacht aan persoonlijke verzorging voor hun partner of echtgenoot.

Persoonlijke verzorging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *