Stichting DPB: ‘We moeten het samen doen’

De Stichting Drogisterij en Parfumerie Belangen presenteerde gisteren in een volle zaal in Woudenberg haar plannen voor de zelfstandige drogisterij- en parfumeriebranche. De doelstellingen waren duidelijk, de uitvoering ervan riep daarentegen nog wat vraagtekens op.

De stichting is in mei vorig jaar opgezet door zeven ondernemers die zich zorgen maken over de positie van de zelfstandige drogist en parfumerie in Nederland. Het doel is om de zelfstandigen samen te laten werken en zo een krachtigere gesprekspartner te worden naar leveranciers en groothandels. Het belang en de omzet van de ondernemer staan daarbij te allen tijden voorop.

IMG_1815Bij de totstandkoming van de stichting waren, naast zelfstandige drogisten, ook hoogleraar Marketing en Retailing Kitty Koelemeijer en Locatus betrokken. Zij laten de aanwezigen in korte lezingen zien waarom verandering nodig is. Zo wordt er op gewezen dat veel ondernemers op dit moment verdeeld zijn en zoekende naar welke richting ze uit moeten. Er is bovendien sprake van toenemende online verkoop, vermogende leveranciers en sterke concurrentie. Volgens Locatus is het belangrijk dat Retail en Etail samenkomen in een nieuwe vorm waarbij het lokale ondernemerschap het belangrijkste is: R-Etail. Het doel van de stichting is om een zelfstandigencollectief op te zetten dat onder andere goede marges kan afdwingen bij leveranciers, de risico’s van de eindvoorraad kan delen, het klantbezoek kan verhogen en een sterke online positie kan verwerven.

Hoe kun je je aansluiten? 
Stichting Drogisterij en Parfumerie Belangen vraagt zelfstandige ondernemers die vertrouwen hebben in het traject, een soort intentieverklaring te tekenen. Je betaalt dan een bijdrage van 75 euro voor het lidmaatschap en een eenmalige bijdrage van 350 euro tot een maximum van 900 euro bij drie of meer filialen. De stichting financiert daarmee de zogenoemde fase 1: de ontwikkeling van een automatiseringsproces, een webshop en de afspraken met leveranciers en andere partijen.

Wilt u meer informatie of zich inschrijven bij de stichting? Stuur dan een mail naar stichtingdpb@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *