Minister Kamp: goed jaar voor Nederlandse biotechbedrijven

“2015 is een goed jaar geweest voor Nederlandse biotechbedrijven.” Dat zegt minister Kamp van Economische Zaken. “Na miljarden-overnames van onder andere Dezima en NovioGendix is nu ook Acerta Pharma voor een recordbedrag overgenomen. Daardoor wordt verdere groei van de biotechbedrijven mogelijk en het zorgt bovendien voor extra investeringen in ons land. Het is fantastisch dat Nederlandse bedrijven in staat zijn om een belangrijke bijdrage te leveren aan de bestrijding van verschillende soorten kanker of hart- en vaatziekten.”

Het Britse farmacieconcern AstraZeneca trekt 4 miljard dollar (bijna 3,7 miljard euro) uit voor een meerderheidsbelang in het Nederlands-Amerikaanse biotechnologiebedrijf Acerta Pharma. Acerta is een van de bedrijven op het onderzoek park Pivot Park in Oss en werd opgericht door voormalige medewerkers van MSD. Acerta werkt aan een veelbelovend middel tegen leukemie.

Minister Kamp: “In een vroegtijdig stadium heeft het kabinet samen met private investeerders Acerta Pharma, Dezima, Noviagendix en ook Bionovion ondersteund om door te kunnen groeien, met onder andere innovatiekredieten en extra durfkapitaal via SEED Capital.”

Acerta Pharma is vanuit het Rijk gesteund met de SEED Capital regeling en het Innovatiekrediet. De BOM (Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij) heeft ook steun geleverd via haar Life Sciences & Health Fund.
Meer informatie is te vinden via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *