Maak kennis met Otentic: een innovatie in de parfumwereld 

top-Otentic_opening-24Parfums die bij jouw stijl passen 

Parfum is een van de krachtigste, maar vaak minst gebruikte manieren om jezelf uit te drukken. Het roept herinneringen en emoties op, beïnvloedt de manier waarop anderen je zien en het kan er zelfs voor zorgen dat mensen verliefd worden op elkaar. Traditioneel wordt parfum geproduceerd door grote merken en modehuizen, en richt de marketingmachine zich op verlangens: het leven waar je van droomt, de stijl van een beroemdheid, de persoon die je zou kunnen zijn…

Otentic komt nu voor het eerst met een volledig nieuw concept. Otentic lanceert verfijnde parfums die weerspiegelen wie je écht bent en niet wie je zou willen zijn. Op die manier kies je een parfum dat het best bij je persoonlijkheid past.

HET VERHAAL
Tijdens hun decenniumlange carrière in de parfumsector ontdekten Myriam Nussbaum en Ivo Jacobs dat er in de parfumindustrie een aanzienlijk gebrek was aan fijne, pure geuren. Daarom besloten ze een alternatief aan te bieden voor de traditionele, in massa geproduceerde parfums van internationale modehuizen. Op die manier werden de Otentic parfums in het leven geroepen.

Toen Myriam en Ivo hun visie in de realiteit wilden omzetten, namen ze contact op met parfumeur Jean-Denis Saisse uit Grasse (Frankrijk) wiens familie al sinds 1785 parfum maakt. Tijdens zijn lange carrière lag Saisse aan de basis van enkele van de meest succesvolle parfums van bekende merken, maar Otentic moest zijn absolute meesterwerk worden. Een enorm ambitieus project waarvoor hij drie jaar lang al zijn liefde, kennis en ervaring inzette.

De creaties van Saisse werden vervolgens geproduceerd door parfumexpert Olivier Maure van Accords & Parfum in Cabris (Frankrijk), waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van ingrediënten van topkwaliteit. “Jean-Denis is de componist: ik breng zijn concept zo nauwkeurig mogelijk tot leven met de beste ingrediënten op de markt”, zegt Maure. “De lancering van de Otentic parfums is een bijzonder gedurfd en innovatief project, vooral op een markt die volledig gedomineerd wordt door de grote merken. Dit concept is compleet nieuw. Ik heb al veel lanceringen meegemaakt, maar Otentic heeft het lef dat de meeste van de concurrenten niet hebben.”

HET ASSORTIMENT
De Otenticparfums zijn onderverdeeld in acht specifieke parfum genres of ‘stijlen’, die allemaal een ander profiel hebben.

Fyori – bloemig en romantisch
Lemonia – fris met een citrustoets Elegantia – puur, poederig en verfijnd
Sedux – zoet en fruitig
Sensuali – oriëntaals met vanille- en ambertoetsen
Arborath – houtachtig, rokerig en aromatisch
Grasslands – aardeachtig, droog en kruidig
Aguamondo – oceaanfris en zuurstofrijk

Anno 1785
Anno 1785, moeder aller parfums en inspiratie van Otentic, bevat aloude en vergeten parfums met zeldzame en waardevolle ingrediënten.

Het volledige assortiment van Otentic Perfumes is verkrijgbaar in de nieuwe Otentic winkel in de Negen Straatjes (Keizersgracht 233) te Amsterdam. Dankzij het interactieve systeem in de winkel kan je zelf je favoriete parfum uit de collectie kiezen.

DE PRODUCTEN
De parfums van Otentic zijn verkrijgbaar in de volgende formaten:
Eau de parfum 50 ml: € 69 – 79 / Eau de parfum 100 ml: € 94 – 109

www.otenticperfumes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *