Lancering Life Sciences & Health Hub in Rotterdam

Senioren, wetenschappers, artsen en ondernemers innoveren samen. 

23 februari jl. is op initiatief van het Erasmus MC, het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE), het LIFE Rotterdam Consortium en de Gemeente Rotterdam de Life Sciences & Health (LS&H) Hub in Rotterdam geopend. De Hub is een Living Lab en maakt het voor ondernemers, wetenschappers en zorgorganisaties mogelijk om elkaar beter te vinden, samen nieuwe zorginnovaties te ontwikkelen én deze door patiënten en cliënten te laten ervaren en testen. Uit onderzoek* blijkt dat in Rotterdam meer dan 100 Life Sciences & Health bedrijven gevestigd zijn. Niet verwonderlijk, gezien de aanwezigheid van kennisinstellingen als Erasmus MC en Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarmee heeft Rotterdam één van de grootste LS&H-netwerken van Nederland.

Virtual reality uittesten in de Huiskamer van de toekomst

Virtual reality uittesten in de Huiskamer van de toekomst

“Als gemeente zijn we heel blij met de lancering van de Hub; de Life Sciences & Health sector is een grote werkgever in de stad en ook één van de belangrijkste economische sectoren voor Rotterdam. De hub draagt bij aan de innovatie en ontwikkeling in de Rotterdamse gezondheidszorg en de medische wetenschap. Ik vind het geweldig dat ondernemers, wetenschappers én Rotterdammers nu fysiek samen kunnen komen om nieuwe innovaties te ontwikkelen en te ervaren,” zegt Maarten Struijvenberg, wethouder Werkgelegenheid en Economie van de gemeente Rotterdam.

“Vanuit de Technology Transfer Office van het Erasmus MC begeleiden wij met name wetenschappers maar ook medewerkers zoals bijvoorbeeld een verpleegkundige, met een nieuw innovatief idee. Dit kan gaan om een nieuw medicijn maar ook om een wasstraat voor het ziekenhuisbed. We helpen de kennis te beschermen, zoeken naar samenwerkingspartners en de juiste financiering om een product op de markt, ofwel bij de patiënt te krijgen. Eén van de manieren om dit te doen is een start up oprichten. Deze start ups faciliteren we in de Incubator en nu ook in de Life Sciences & Health Hub,” alsdus Thijs Spigt, directeur Erasmus MC TTO.

‘’De LS&H Hub wordt verder tastbaar met programma’s zoals ons Get Started programma waarin early-stage zorginnovatie ondernemers worden ondersteund om hun ideeën om te zetten in schaalbare bedrijven. Niet alleen startups maar ook het gevestigde MKB wordt betrokken en met de Health Innovation Challenge worden maatschappelijke vraagstukken samen met MKB-ondernemers uit de stad aangepakt,” aldus Martin Luxemburg, Directeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship.

Tijdens de masterclasses na afloop van het plenaire programma konden de meer dan 400 gasten kennismaken met de nu al 30 aangesloten organisaties uit het LS&H Hub-netwerk, hun gezondheid checken tijdens het Health event en zelf zorginnovaties testen in de Huiskamer van de Toekomst.

De Life Sciences & Health Hub is gevestigd in de Rotterdam Science Tower op de ECE Campus op de 9e verdieping.


* Onderzoek BUCK Consultants International

Meer informatie over de Life Sciences & Health Hub kun je vinden op: www.lsh-hub.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *