Een te laag vitamine E niveau voor 80% van de wereldbevolking

4/5de van de algehele wereldbevolking heeft een te laag vitamine E niveau, blijkt uit recent onderzoek. Dat is verontrustend, omdat vitamine E belangrijk is voor veel processen in het menselijk lichaam. Om ervoor te zorgen dat mensen de aanbevolen hoeveelheid vitamine E daadwerkelijk gaan consumeren, moet vitamine E meer aandacht krijgen. Zo concluderen de onderzoekers.

Vitamine E is een antioxidant. Het kan de cellen van het lichaam beschermen tegen oxidatieve schade. Daarnaast speelt het een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en de geleiding van signalen door het zenuwstelsel. Ook zijn er aanwijzingen dat vitamine E belangrijk is voor hart en bloedvaten en het goed is voor je immuunsysteem. Een bloedwaarde van 30 µmol/L of hoger positieve effecten heeft op de gezondheid. Slechts 21% van de wereldpopulatie heeft een serum alfa- tocoferol (vitamine E) bloedwaarde van boven de 30 µmol/L, blijkt uit het onderzoek, een review van 132 studies, uitgevoerd door het Mannheim Institute of Public Health in Duitsland.

De meeste mensen krijgen dus onvoldoende vitamine E binnen. Het is erg belangrijk om meer vitamine E te consumeren. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E zijn granen, noten, zaden, groenten en fruit. Daarnaast kunnen voedingssupplementen met vitamine E een goede aanvulling zijn. Vooral voor jonge kinderen, die weinig groente en fruit eten, is vitamine E suppletie aan te raden.

Bron: NPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *