Katja Schuurman doneert miljoen condooms aan dance4life

Katja Schuurman is de nieuwe ambassadeur van Wingman Condoms. Schuurman trapt haar kersverse rol direct goed af door gisteren op Wereld Aids Dag de condooms te delen met jongeren over de hele wereld. De presentatrice doneerde namens Wingman maar liefst één miljoen condooms aan dance4life. De stichting ontving de eerste 5000 exemplaren uit handen van Schuurman, die ze persoonlijk kwam langsbrengen. Als ambassadeur ziet Schuurman het als haar taak om condoomgebruik als veilig én gemakkelijk op de kaart te zetten. “Ik wil bijdragen aan een gezonde dosis veilige seks.”

Katja Schuurman gaat voor minstens een jaar de samenwerking aan met Wingman. Als ambassadeur zal zij het slimme product, het eerste condoom ter wereld met vleugels ontworpen door Delftse studenten, actief promoten en de missie van het merk uitdragen. “Wingman is ontstaan vanuit een persoonlijke frustratie met condooms die ik herken”, aldus Schuurman. “Je zit allebei lekker in het moment, en dat wordt dan onderbroken door gedoe met dat ding.” De Wingman is de oplossing voor het onhandige gebruik van de ‘klassieke’ condoom. Met een afneembaar opzetstukje kun je het condoom gemakkelijk afrollen, zelfs met één hand in het donker. “Op die manier is het gebruik van een condoom niet langer een mood killer. En dat werkt veilig vrijen in de hand.”

Ultradun
Wingman Condoms is ontzettend blij met hun nieuwe ambassadeur. “Katja past als persoonlijkheid goed bij ons merk. En zeker niet alleen omdat ze sexy is, maar vanwege haar open karakter en haar geloof in ons product”, stelt Sebastiaan van Wermeskerken, CEO van Wingman. Niet alleen zijn de condooms gemakkelijk in gebruik, ze bieden meer gevoel en veiliger gebruik dan de meeste andere condooms. De Wingman doe je nooit verkeerd om en nagelcontact wordt vermeden. “Dat biedt ons de kans om te werken met ultradun materiaal, wat een optimaal natuurlijk gevoel oplevert. Ook veilige seks moet natuurlijk heel lekker kunnen zijn.”

Gebruik stimuleren
Wingman Condoms is sinds februari partner van dance4life. Beiden hebben als doel de weerstand tegen condoomgebruik weg te nemen en het gebruik van condooms te stimuleren. Wingman steunt dance4life op diverse manieren, onder andere met de donatie van één miljoen condooms ten behoeve van de wereldwijde voorlichtingsprogramma’s van dance4life. In veel landen is er nog altijd slecht of geen toegang tot condooms. Wereldwijd raken er nog elke dag bijna 6.000 mensen geïnfecteerd met aids. Schuurman: “Onder jongeren tussen de 10 en 19 jaar is aids wereldwijd bovendien doodsoorzaak nummer twee, een ongelofelijk schokkend feit. Maar ook in Nederland is het nog steeds belangrijk te zorgen voor bewustwording rondom condoomgebruik.” Nederlanders zijn goed geïnformeerd over de risico’s. Toch gebruikte bijna de helft van de mannen en maar liefst 60 procent van de vrouwen bij hun laatste vrijpartij met een losse partner geen condoom.[1] “Daarom is het zo relevant om de Wingman condoom ook in Nederland standaard op de kaart te zetten. Het moet doodnormaal worden om veilig met elkaar te vrijen.”

[1] Goenee M, Kedde H, Picavet C. Condoomgebruik en testgedrag in Nederland. Tijdschrift voor Seksuologie. 2012;36(2):109-120. http://www.rutgers.nl/sites/rutgersnl/files/PDF-Onderzoek/condoomgebruikentestgedrag1.PDF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *