De Tuinen wint voor 5e keer FD Gazelle Award

Tijdens de FD Gazellen Awards voor Noord-Holland is De Tuinen (nu Holland & Barrett) voor de vijfde keer op rij FD Gazelle geworden. Het retailconcern is trots op dit 5-jarige ‘FD Gazellen Jubileum’.

FD Gazellen zijn winstgevende bedrijven die over de afgelopen drie jaar een omzetgroei van minimaal 20% hebben gerealiseerd. Deze bedrijven zijn onderverdeeld in drie categorieën: ‘klein’ (€100.000 tot €2 mln), ‘middelgroot’ (€2 mln tot €30 mln) en ‘groot’ (meer dan €30 mln). Van de 850.000 bedrijven in Nederland zijn 490 bedrijven FD Gazelle. In de categorie ‘groot’ waren er in Noord-Holland acht genomineerden en De Tuinen neemt een vierde plek in. “Een enorme eer en extra bijzonder om hier als enige retailer tussen te staan.”

Vijf keer op rij een FD Gazelle in ontvangst nemen is als retailer heel bijzonder, zeker als je kijkt naar de afgelopen jaren waarin het niet vanzelfsprekend meer is voor retailers om te groeien. De Tuinen gaat tegen de stroom in en dit jaar zijn de plannen om door te groeien ook volop aanwezig. Niet alleen in omzet en winkels, maar ook op het gebied van E-Commerce en de’Passie’ klantenkaart.

Rebranding
Dit jaar en komend jaar staan helemaal in het teken van de rebranding die afgelopen maart van start is gegaan. De naam De Tuinen zal verdwijnen en vervangen worden door Holland & Barrett. Retailketen De Tuinen is al meer dan een decenia onderdeel van dezelfde groep waar ook Holland & Barrett toebehoord. Een grote ambitie is om ook internationaal door te groeien en daarom is er gekozen om de internationale naam Holland & Barrett ook in Nederland te gaan voeren. “De Tuinen veranderd dan wel van naam, maar zeker niet van producten en medewerkers. Alles blijft vertrouwd, maar dan in een nieuw jasje met een nieuwe naam en een nieuwe winkelinrichting.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *