Drogisterij Piet voorziet scholen van zonnebrandcrème

Drogisterij Piet in Purmerend heeft het initiatief genomen om een groot aantal flessen zonnebrandcrème ter beschikking te stellen aan alle basisscholen in Purmerend. Hoewel een aantal scholen niet geïnteresseerd was, heeft het overgrote deel van de scholen positief tot zeer positief gereageerd, zo blijkt uit een persbericht.

pietDe drogisterij van Harry Piet is inmiddels gestart met de levering van 300 flessen. Het initiatief volgt op de oproep van KWF Kankerbestrijding dat kinderen op school ingesmeerd zouden moeten worden als zij buiten gaan spelen.
In een begeleidende brief aan de scholen schrijft Harry Piet: “Wij realiseren ons dat het insmeren van kinderen primair een verantwoordelijkheid is van de ouders. Toch gaat dat in de praktijk lang niet altijd goed. Bovendien is één keer smeren vaak niet voldoende voor een goede bescherming. Wij stellen daarom op alle basisscholen in Purmerend zonnebrandsprays met een hoge factor ter beschikking om op hun eigen manier invulling te geven aan dit gegeven. Ter overweging geef ik u ook nog de mogelijkheid om, los van het feitelijk gebruik van deze producten, ze te gebruiken voor educatieve doeleinden. Wij nemen aan dat het verhaal van de zon en het gevaar van verbranding zeker aan de hoogste klassen goed over te brengen is.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *