Diefstallen teisteren Noodlijdende DA-drogist

Mensen die zonder afrekenen de deur uitlopen, ondernemer Bas Harmse wordt er verdrietig van. Zijn drogisterij op het Marktplein in Wormerveer is nog tot en met zaterdag open. Dan sluit DA Bas, noodgedwongen, voorgoed.

,,Het is altijd al schering en inslag geweest met winkeldieven’’, vertelt de drogist. Een paar keer per maand is het raak, zo schat hij. De ene keer haat het om een crème van vijftien euro, dan weer om een tas vol make-up met een winkelwaarde van achthonderd euro.

Harmse hoopt dat zaterdag alles is uitverkocht. Daarom zijn de producten, sinds het aankondigen van de sluiting van de winkel in juli dit jaar, de kortingspercentages steeds verder opgeschroefd. De ondernemer wil al zijn artikelen verkopen om zoveel mogelijk uit de kosten te komen als hij zijn deuren sluit.

Het is zwaar voor de ondernemer en personeel die weten dat ze het binnenkort zonder hun baan moeten doen. Ze vinden het extra moeilijk als ze dieven betrappen. ,,Het is al lastig om de moed erin te houden. Als anderen je een poot proberen uit te draaien, leidt dat helemaal tot frustratie.’’ Natuurlijk bellen ze de politie als er iets is. ,,Maar de emoties komen flink los.’’

Bron: Noordhollands Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *