DA maakt doorstart

DA is failliet en maakt direct een doorstart. Vanuit Nederlandse Drogisterij Service B.V. worden de bedrijfsactiviteiten van DA voortgezet. Vandaag sprak de rechtbank in Amsterdam het faillissement van DA Retailgroep BV en Retail Shared Service Centre BV in Zwolle uit.

In beginsel is dat slecht nieuws voor de 212 medewerkers van het servicekantoor en het distributiecentrum. Tegelijkertijd is er een positief bericht: DA blijft. En er is ook goed nieuws voor de medewerkers want er komen nieuwe arbeidsplaatsen beschikbaar bij de nieuwe organisatie. Hierdoor blijft een deel van de werkgelegenheid behouden. Dat meldt DA in een persbericht.

Wat is de situatie?
Op 23 december verleende de rechtbank surseance van betaling, waar wij eerder nog melding van maakten op onze website. Vandaag zijn de genoemde bedrijven failliet verklaard. Een ingrijpend bericht voor de medewerkers die hun baan verliezen. Medewerkers van de franchisewinkels van DA zijn overigens niet in dienst van DA Retailgroep BV.

Goed nieuws
Het goede nieuws is dat de Nederlandse consument inkopen kan blijven doen bij de vertrouwde DA-winkel in de buurt. “Vanuit Nederlandse Drogisterij Service B.V. worden de bedrijfsactiviteiten van DA naadloos gecontinueerd. Dit houdt onder meer in dat toekomstige leveringen aan DA-ondernemers en betalingen aan leveranciers van de groothandel, volledig geborgd zijn. De bedrijfsprocessen gaan dan ook onverminderd door”, aldus voormalig directeur a.i. van DA en interim directeur van Nederlandse Drogisterij Service B.V., Henk Castelijns.

Wie is Nederlandse Drogisterij Service B.V.?
Nederlandse Drogisterij Service B.V. is een nieuwe, kapitaalkrachtige serviceorganisatie voor de zelfstandige drogisterij. Groothandel Holland Pharma heeft een meerderheidsbelang in dit bedrijf en blijft haar klanten ongewijzigd bedienen. De in Borculo gevestigde groothandel levert drogisterijartikelen, zelfzorgmedicatie, natuurgeneesmiddelen en alle aanverwante medische producten. Holland Pharma is een deelneming van de Coöperatieve Mosadex U.A. Deze financieel solide moedermaatschappij stelt Nederlandse Drogisterij Service B.V. in staat een van de sterke partijen in de markt te vormen.
Kennis, tijd en aandacht voor de klant Nederlandse Drogisterij Service B.V. biedt een toekomstbestendig formulehuis voor de zelfstandige drogisterij, waar kennis, tijd en aandacht voor de klant centraal blijft staan. Castelijns: “DA stond oorspronkelijk voor ‘Dienende Actie’. Fantastische kans om samen met de DA-ondernemers deze oersterke, klantgerichte propositie verder vorm en inhoud te geven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *