Drogisterijen DA en D.I.O. slaan handen ineen

Hoofdkantoor FACO van de D.I.O.-drogisterijformule voert op dit moment gesprekken met Nederlandse Drogisterij Service B.V. Nederlandse Drogisterij Service B.V. is de nieuwe eigenaar van de DA–formule. Doel is te onderzoeken of een samenwerking opportuun is. Een samenvoeging van deze bedrijven levert een krachtige partij in de zelfstandige drogisterijmarkt in Nederland op.

D.I.O.-drogisterijen
D.I.O. is de drogisterij/parfumerieformule met ruim 200 winkels verspreid door heel Nederland. D.I.O. is onderdeel van retailorganisatie FACO. Bijna alle D.I.O.-winkels zijn eigendom van zelfstandige drogisten. De voornaamste producten in het assortiment zijn drogisterij- en cosmetica-artikelen. D.I.O. is de afgelopen jaren snel gegroeid en heeft de ambitie deze groei ook de komende jaren door te zetten.

Lang gekoesterde wens in de zelfstandige drogisterijmarkt
Het faillissement van DA Retailgroep BV en Retail Shared Service Centre BV heeft geleid tot een doorstart
onder een nieuwe organisatie: Nederlandse Drogisterij Service B.V. “Door deze ontwikkeling zien FACO/D.I.O., Nederlandse Drogisterij Service B.V. (DA) en Holland Pharma gezamenlijk kansen om een gezonde, toekomstbestendige organisatie met groeimogelijkheden neer te zetten voor de zelfstandige drogist. Samen hebben we een potentieel van zeker vijfhonderd formuledeelnemers en groothandelsklanten en dat maakt onze positie sterk. Reden genoeg om de mogelijkheden voor een nauwe samenwerking te verkennen”, zegt Henk Castelijns, directeur a.i. van de Nederlandse Drogisterij Service B.V. Jos Jongstra, algemeen directeur van FACO: “Een langgekoesterde wens om krachten te bundelen in de markt van de zelfstandige drogisterij zou hiermee in vervulling gaan.”

Wie is Nederlandse Drogisterij Service B.V.?
Nederlandse Drogisterij Service B.V. is de nieuwe, kapitaalkrachtige serviceorganisatie voor de zelfstandige drogisterij. Groothandel Holland Pharma heeft een meerderheidsbelang in dit bedrijf en blijft haar klanten ongewijzigd bedienen. De in Borculo gevestigde groothandel levert drogisterijartikelen, zelfzorgmedicatie, natuurgeneesmiddelen en alle aanverwante medische producten. Holland Pharma is een deelneming van de Coöperatieve Mosadex U.A. Deze financieel solide moedermaatschappij stelt Nederlandse Drogisterij Service B.V. in staat een van de sterke partijen in de markt te vormen. Nederlandse Drogisterij Service B.V. wordt in de oprichtingsfase geleid door Henk Castelijns, directeur a.i. (voormalig directeur a.i. van DA).

Wie is Coöperatieve Mosadex U.A.?
Mosadex is totaalleverancier in de (farmaceutische) zorgmarkt en staat voor de openbare, zelfstandige apotheker in Nederland. Nederlandse Drogisterij Service B.V. heeft net als DA, FACO-D.I.O., Holland Pharma en Mosadex het adagium: samen elke dag beter. Door samen te werken en kennis en krachten te bundelen, kunnen zij samen met de aangesloten klanten, het zelfstandig ondernemerschap behouden en nog succesvoller maken.

Kennis, tijd en aandacht voor de klant
Nederlandse Drogisterij Service B.V. biedt een toekomstbestendig formulehuis voor de zelfstandige drogisterij, waar kennis, tijd en aandacht voor de klant centraal blijven staan. Jongstra: ‘Fantastische kans om samen met de DA- en D.I.O.-ondernemers de oersterke, klantgerichte propositie van de zelfstandige drogist verder vorm en inhoud te geven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *