Amsterdam CS krijgt medische one-stop-shop

amsterdam_pharmacy-5Deze maand opent Amsterdam Central Doctor & Pharmacy aan de noordwestzijde van de IJ-hal op Amsterdam Centraal Station. Een moderne combinatie van een apotheek, drogisterij en dokterspraktijk.

Met ruime openingstijden en een 24-uur bereikbare automaat, genaamd Dr. Robot, wordt er gezorgd dat reizigers, omwonenden en toeristen nooit in de kou komen te staan. Via Dr. Robot kun je op ieder moment van de dag recepten ophalen zonder wachttijden. Bijzonder is ook dat diverse medicijnen en artikelen als pijnstillers, de morning-afterpil en babyvoeding 24/7 via Dr. Robot gekocht kunnen worden.

Voor de dokterspraktijk op deze locatie geldt hetzelfde: je kunt op weg naar en van werk langsgaan. Afspraken en registratie zijn voor zowel de apotheek als dokter niet nodig.

Apotheek & drogist nieuwe stijl
Waar de meeste Nederlandse apotheken nog een traditionele medische uitstraling hebben, is het in veel Europese steden al heel normaal; een apotheek die er uit ziet als een hippe, luxe winkel.

Voor apothekers Omid Mehrani & Swie Yin Oei-Roukens was dit de inspiratie om initiatief te nemen voor de Amsterdam Central Pharmacy. Naast deskundig advies over medicatie vind je er een vooruitstrevende selectie van beauty en care producten van merken als Vichy, La Roche-Posey en Avène en health producten variërend van detox thee tot een uniek chocolademerk met bewezen gezondheidsvoordelen.

Flexibiliteit staat hoog in het vaandel. Waar de meeste artsen en apotheken sluiten om 17.00, is Amsterdam Central Doctor & Pharmacy op doordeweekse dagen open van 7.30 uur tot 21.00 uur en in het weekend van 10.00 uur tot 20.00 uur. Recepten van alle artsen kunnen worden ingeleverd bij de apotheek. Voor Amsterdamse hotelgasten is er een speciale medicijn delivery service.

Met dit soort vernieuwingen in interieur, service en assortiment wil Amsterdam Central Doctor & Pharmacy haar bezoekers inspireren.

Stationsdokter
Maar wat Amsterdam Central Doctor & Pharmacy nog unieker maakt is de combinatie tussen een direct te bezoeken dokterspraktijk en apotheek.

Dokter Eric Cambridge is jaren werkzaam in Amsterdam als huisarts en heeft in deze periode veel ervaring opgedaan met de dynamische centrumpopulatie. Hierdoor is hij erg gewend aan expats en toeristen, een specialisme wat hem nu als ‘stationsarts’ goed van pas komt.

Naast omwonenden en toeristen verwacht hij in zijn praktijk veel forensen die door hun drukke schema moeite hebben een noodzakelijk doktersbezoek in te plannen.  Zij kunnen Amsterdam Central Doctor & Pharmacy bezoeken naast hun reguliere huisarts.

Daarnaast kan men ook terecht voor gespecialiseerd reizigersadvies, vaccinaties, bloedonderzoek en sexual health screening.


Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 7.30-21.00 uur
Donderdag 7.30-22.00 uur
Zaterdag en zondag 10.00-20.00 uur

www.amsterdamcentralpharmacy.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *