Alphega apotheek Zorgmakelaar: zorgovereenkomst met Zilveren Kruis nu al gereed voor 2017-2018

De Alphega apotheek Zorgmakelaar heeft recentelijk de zorgovereenkomst voor 2017-2018 met Zilveren Kruis afgesloten. Hiermee zijn zij opvallend vroeg in het jaar in vergelijking tot de concurrerende zorgmakelaars. 

Klant centraal
Met de overeenstemming die Zilveren Kruis en de Alphega apotheek Zorgmakelaar is wederom een belangrijke stap gezet om de toegankelijkheid van  farmaceutische zorg te garanderen. Het belang van de klant is voor beide partijen het  uitgangspunt. Dennis Havermans – Manager strategic alliances bij Alphega apotheek Zorgmakelaar – geeft aan “dat de overeenkomst enerzijds een voortzetting van huidige afspraken voor 2017 betreft. Ons gezamenlijk belang is dat patiënten van Zilveren Kruis ook in 2017 gebruik kunnen blijven maken van o.a. het succesvolle therapietrouw programma rond astma en COPD en het zorginhoudelijke programma van MFB’s. Anderzijds is er een aantal concrete verbeteringen doorgevoerd die direct een positieve invloed hebben op de dagelijkse praktijk van de apotheek.” Havermans haalt daarbij de problematiek rondom de weekleveringen (Baxtering) en specifieke afspraken voor het LPG beleid aan.

Alphega apotheek Zorgmakelaar
De Alphega apotheek Zorgmakelaar vertegenwoordigt onder andere Alphega apotheken, Boots apotheken en Alcura apotheek. Onderhandelen met zorgverzekeraars en het beoordelen van contracten is tijdrovend en vraagt bovendien gespecialiseerde kennis en ervaring. Daarom maken steeds meer zelfstandige apothekers gebruik van de Alphega apotheek Zorgmakelaar. Deze zorgmakelaar onderhandelt namens de aangesloten apothekers met de zorgverzekeraars. De aangesloten apotheken kunnen vervolgens zelf bepalen of zij zich willen committeren aan de gemaakte afspraken. Daarmee profiteren apothekers, zorgverzekeraars en patiënten van de kracht en de kennis van het collectief. Lees meer op www.alphega-apotheek.nl/zorgmakelaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *