Zesde D.I.O. drogisterij geopend in Suriname

Foto Opening Coppename
Sinds zaterdag 1 april is Suriname een nieuwe D.I.O. drogisterij rijker; D.I.O. drogisterij Coppename. Ondernemer Arthuro Rodrigues heropende de deuren van zijn inmiddels zesde D.I.O. drogisterij. Zijn eerste winkel opende hij in 2009. D.I.O. behoort in Suriname tot de leidende retailers.

Met een vloeroppervlakte van 400 m2 is D.I.O. Coppename de grootste D.I.O. drogisterij. Het is ook de eerste winkel in Suriname met een Natuurdrogist en een reguliere drogisterij onder een dak. Natuur en gezondheid hebben hiermee nu ook de ingang gevonden in de drogisterij. Daarnaast is het de eerste D.I.O. in Suriname waar het concept van de EyeLove brillen wordt gevoerd.

De opening van D.I.O. Coppename ging er feestelijk aan toe. Traditioneel werd de opening ingeleid door een toespraak van de president-commissaris van D.I.O. Suriname en er ging vuurwerk de lucht in. Yannick, de zoon van Arthuro Rodrigues, knipte het lintje door. Al ruim een uur voor de opening stond er een lange rij wachtenden voor de deur, de eerste 120 klanten kregen een gratis goodybag. Het was een zeer succesvolle dag waar maar liefst meer dan 500 klanten op af kwamen, het bleef druk tot zonsondergang.


Suriname heeft diploma op zakD.I.O. drogisterij levert als enige verantwoorde zorg in Suriname

Twaalf medewerkers van de D.I.O. drogisterijen in Suriname hebben de schoolbanken weer opgezocht. Na een spoedcursus van drie dagen hebben inmiddels negen van de twaalf kandidaten hun diploma ‘Verkoop in de drogisterij’ op zak.

Ondernemer Arthuro Rodrigues is overtuigd van de noodzaak van gediplomeerd personeel in zijn winkels. In 2009 opende hij zijn eerste D.I.O. drogisterij in Suriname. Nu heeft hij inmiddels 6 drogisterijen en dus heel wat werknemers in dienst. Omdat de winkels in Suriname van 09:00 tot 21:00 uur geopend zijn, heeft hij voor iedere winkel twee gediplomeerde drogisten nodig. Arthuro wil, net zoals in Nederland, ook in zijn D.I.O. drogisterijen gediplomeerde medewerkers die uitblinken in vakkennis en verantwoorde zorg.

Vanuit het D.I.O. hoofdkantoor in Diemen vertrok opleidingsmanager Anneke Kerkhoff naar Suriname om de dames een intensieve spoedcursus te geven. Worden er normaal weken uitgetrokken voor de opleiding ‘Verkoop in de drogisterij’, nu moest het in slechts drie volle dagen gebeuren, met op de vierde dag al het examen. Geen gemakkelijke opdracht. Ook het feit dat het Nederlands in Suriname vaak dubbele betekenissen herbergt, zorgde nogal eens voor gegrinnik. Neem de spanningshoofdpijn die voelt als een band om het hoofd. Deze band werd begrepen als een stoffen band die om het hoofd gewikkeld is.

De missie van Arthuro Rodrigues ligt volledig in lijn met het beleid van D.I.O. in Nederland. D.I.O. is voortdurend bezig de kwaliteit te bewaken en te verbeteren en haar kennis up to date te houden. Met negen geslaagden is D.I.O. Suriname dan ook een goed eind op weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *