Zes manieren om je dag goed te beginnen

De eerste minuten nadat je wakker bent zijn heel belangrijk: ze kunnen je gemoedstoestand voor de rest van de dag bepalen. De meest ideale manier om de dag te starten, is als je volgens je biologische ritme wakker wordt en in het goede moment van je slaap zit. Als je door een piepende wekker uit je REM-slaap wordt gehaald, kan dat je humeur behoorlijk verstoren. Maar dat is maar één van de factoren die invloed hebben op hoe je de dag begint. Met deze zes maatregelen begin je je dag altijd goed!

1. Kijk de eerste 15 minuten nadat je wakker bent niet op een scherm. Probeer behalve het uitschakelen van een eventueel alarm op je telefoon, niet meteen je e-mail of social media te bekijken. Waarschijnlijk zul je dit de hele dag nog regelmatig doen, dus bewaar het eerste kwartier van de dag voor jezelf. Zet notificaties van bijvoorbeeld Facebook uit om niet in de verleiding te komen om te kijken.

2. Verruil koffie voor citroenwater
Lauwwarm water met daarin een verse citroen uitgeknepen heeft veel voordelen voor je lijf, mits je het meteen drinkt als je wakker bent. Het zet je metabolisme (dat vet verbrandt maar spierkracht behoudt) aan het werk, reinigt je mond en keel en geeft je een energie shot. Wacht daarna minimaal 30 minuten voordat je je tanden poetst, drinkt of eet.

3. Sta op de juiste manier op
Er zijn veel ‘verkeerde’ manieren op uit bed te stappen en maar één goede: rol op je rechterzij, druk jezelf omhoog naar een zittende positie voordat je met een gestrekte rug gaat staan. Deze manier van opstaan neemt de druk van je hart en rug en laat je je dag goed beginnen.

 

4. Zet je doelen voor de dag
Bepaal, terwijl  je je uitrekt in bed of je citroenwater klaarmaakt, wat je doelen voor de dag zijn. Kies er maximaal drie. Een doel kan bijvoorbeeld zijn om zelf lunch mee te nemen in plaats van ergens te gaan eten, naar yogales gaan of een afspraak bij de tandarts maken.

5. Rek en strek
Het is zo voor de hand liggend, maar toch rekken en strekken maar weinig mensen zich ’s ochtends. Dat terwijl je het zelfs gewoon in bed kan doen, door gewoon je benen en armen (boven je hoofd) uit te strekken. Je kunt het ook op de grond doen. Dit helpt op je lichaam op te warmen en te activeren voor de rest van de dag.

6. Mediteer
Sla deze niet over alleen omdat het je saai lijkt of je er de tijd niet voor hebt. Medidatie kun je zo lang of kort maken als je zelf wil. Het gaat erom dat je even gaat zitten en je hoofd leeg maakt, ook al is dat minder dan een minuut. Het helpt om je brein scherp te maken voor de dag die komen gaat.

Bron: Time.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *