Weer voldoende voorraad babymelkpoeder

Het Algemeen Dagblad meldt dat de Chinese honger naar Nederlandse melkpoeder voor baby’s snel minder is geworden. Winkeliers zien steeds minder professionele opkopers in de winkels. Het lijk erop dat de recente maatregelen van de branche tegen de overlast van opkopers effect hebben.

Volgens de woordvoerder van Detailhandel Nederland Bert van Steeg nemen de lange rijen af die ’s ochtends al vroeg voor de winkels stonden. Bij filialen van Albert Heijn en Etos is minder vraag en ook minder overlast geeft een woordvoerder van Ahold aan. Producent Nutricia constateert tevreden dat de vraag inzakt. “Er zijn daardoor steeds minder incidenten waar winkelpersoneel en klanten last van hebben”, stelt woordvoerster Albertine van Wolfswinkel.

De branche heeft er alles aan gedaan om de overlast te bestrijden. Zo mochten klanten nog maar één of twee pakken per persoon kopen. En producent Nutricia schroefde de Nederlandse productie op met 50 miljoen pakken per jaar. Verder sloot  Nutricia begin dit jaar een deal met de Chinese webshop Tmall Global. Deze webshopt brengt de, in Nederland gemaakte, melkpoeder nu direct op de Chinese markt tegen veel lagere prijzen dan de handelaren vragen.Detailhandel Nederland en Nutricia houden nog wel een slag om de arm. “We zien de trend, maar willen niet te vroeg juichen,” zegt Van Steeg.

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *