Wat je niet moet doen als je je gezicht reinigt

Het is belangrijk, zo leren we altijd, om je gezicht goed te reinigen, zowel ’s avonds als ’s ochtends. Doe je dat niet, dan hoopt vuil zich op in de poriën en gaat je huid er slechter uitzien. Toch moet je ook oppassen bij het reinigen van je gezicht, niet alles is geoorloofd. Lees hier wat je in elk geval niet moet doen.

1. Overdrijven
Als je je gezicht te vaak wast, verouderd de huid sneller. Doe het niet meer dan twee keer per dag.

2. Een hardnekkige reiniger gebruiken
Een reiniger waar veel zeep in zit ontdoet je huid van haar natuurlijke oliën en kan voor irritatie zorgen. Vervang deze daarom voor een reiniger zonder zeep. Doe dit zeker als je een gevoelige huid hebt. Let ook op ingrediënten die de huid kalmeren, zoals groene thee. Heb je last van een vette, acne-gevoelig huid? Kies dan een face fash met salicylzuur.

3. Te veel of helemaal niet exfoliëren
Het gebruik van een peeling kan de textuur en elasticiteit van de huid verbeteren. We hebben eigen enzymen die de huid exfoliëren, maar die werken steeds minder effectief naarmate we ouder worden. Als je dan niet zelf een peeling gebruikt, ga je dat aan de huid zien. Je kunt een peeling het beste ’s avonds gebruiken. Dan gaat de huid nieuwe huidcellen aanmaken. Echter moet je niet vaker dan twee keer per week exfoliëren om irritatie te voorkomen.

4. Make-up er niet afhalen voor het slapen gaan
Ja, ook wij kennen het. Het is soms verleidelijk om met je make-up op in slaap te vallen. Maar het kan de teint van je huid voor weken verpesten. Resten make-up kunnen in je poriën gaan zitten waardoor talg, het natuurlijke smeermiddel dat de huid hydrateert en dode huidcellen verwijdert, zijn werk niet kan doen. Het is ook belangrijk om je oogmake-up eraf te halen. Dit kan infecties of irritatie veroorzaken.

5. Afspoelen met te heet water
Met name belangrijk in de winter is het belangrijk om heet water te vermijden, omdat de huid dan al droger is. Was je gezicht bij voorkeur boven de wasbak en niet in de douche, waar je meestal warmer water gebruikt.

6. Te veel gebruik van gezichtsdoekjes 
Gezichtsdoekjes zijn natuurlijk erg handig om make-up snel te verwijderen, maar gebruik ze niet als vervanger van je normale reiniger. Om je porien echt te reinigen is een cleanser en/of scrub noodzakelijk.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *