‘Veel mensen proberen toiletlucht te camoufleren’

Stank op het toilet schept afstand, dat is de conclusie uit het marktonderzoek van Blauw Research uit Rotterdam, welke in opdracht van Geberit DuoFresh is uitgevoerd. Opvallend is dat één op de zes Nederlanders geen seks met zijn/haar partner wil als zij net de toiletgeur van hun partner hebben geroken. Daarbij storen vrouwen zich vaker aan het luchtje van hun partner dan mannen. Mannen daarentegen vinden vieze luchtjes van collega’s weer erger, dan dat vrouwen dat vinden. En een kwart van de Nederlanders is zelfs bang, dat mensen anders naar hen kijken na het ruiken van hun luchtje. Vieze toiletluchten van een onbekende is voor meer dan de helft van de Nederlandse bevolking een kwelling. Om die redenen houden Nederlanders er diverse tactieken op na om vieze toiletluchtjes te vermijden of te camoufleren.

Voorkomen
Slechts 10% van de Nederlanders doet niks om zijn/haar stank op het toilet te voorkomen. Dat betekent dat 9 van de 10 mensen hun gedrag aanpassen als het gaat om het verspreiden van vieze luchtjes. Bijna de helft van de Nederlanders houdt het zo lang mogelijk op, tot het moment dat ze weer thuis zijn. Ruim 40% gaat eerst thuis naar het toilet, voordat ze de deur uitgaan en zelfs 14% van de mannen en 9% van de vrouwen gaat eerder weg of blijft korter, omdat ze een ‘grote boodschap’ moeten doen. Markant is dat dagelijkse activiteiten dus geregeld worden aangepast om te voorkomen dat anderen hun vieze toiletluchtjes ruiken.

Uit het onderzoek van Blauw komt bovendien naar voren dat veel huishoudens er afspraken op na houden, als het gaat over het toiletbezoek. Om te voorkomen dat gezinsleden geregeld in de vieze luchtjes van andere gezinsleden zitten, heeft 20% afgesproken verplicht een luchtverfrisser te gebruiken na het poepen. Altijd de deur sluiten na het toiletgebruik, de ‘grote boodschap’ alleen op een bepaald toilet of ‘s morgens niet op het toilet in de badkamer poepen, zijn andere veel gemaakte afspraken.

Oplossing 
Uit het marktonderzoek blijkt dat veel Nederlanders een oplossing voor het stankprobleem zeer waarderen. Volgens Gebreid zijn vieze luchtjes niet meer nodig met het DuoFresh systeem. Dit DuoFresh systeem is integraal onderdeel van het achterliggende inbouwreservoir en zuivert vieze toiletluchtjes direct uit de toiletpot. Door de stank al direct in de pot naar het inbouwreservoir te zuigen – waar deze gezuiverd wordt en als neutrale lucht weer in de ruimte afgegeven wordt – wordt stank bij de bron aangepakt en krijgt het niet de gelegenheid zich te verspreiden in de ruimte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *