Vakprogramma van BEAUTY DÜSSELDORF: dé thema’s van de branche en actuele trends

B_1

Het aanbod van BEAUTY DÜSSELDORF, de internationale toonaangevende beurs voor cosmetica, voet, nail, wellness en spa die van 31 maart tot en met 2 april 2017 in de beurshallen 9 tot en met 12 plaatsvindt, bestaat uit presentaties van 1.500 exposanten en merken en een eersteklas bijscholingsprogramma met meer dan 130 evenementen. Het vakprogramma is breed opgezet, veelzijdig en afwisselingsrijk en helpt de bezoekers om hun dagelijkse werkzaamheden vanuit geheel nieuwe gezichtspunten te benaderen. Bij BEAUTY DÜSSELDORF is het gehele vakprogramma bij de entreeprijs inbegrepen.

Alles rondom professionele cosmetica
Bij het Trendforum behandelen gerenommeerde sprekers en branche-experts de verschillende aspecten van de professionele cosmetica. De thema’s zullen ook dit jaar weer spreekwoordelijk onder de huid gaan kruipen want uiteraard staat het grootste zintuig van de mens waar alles om draait bij de dagelijkse werkzaamheden, weer centraal. Tijdens de verschillende lezingen van elk één uur (hal 10) kunnen bezoekers informatie inwinnen over thema’s als ‘moderne schoonheids-geneeskunde’, ‘De huid bij het wisselen der tijden’, ‘Bindweefsel en de gezondheid van de huid’, ‘Fit en gezond op iedere leeftijd’, ‘Bindweefsel-yoga – rituelen voor de cosmetische behandeling’ en ‘Voortgang bij het cosmetisch onderzoek – bijzondere ingrediënten worden getest’. Bij het Trendforum kunnen de bezoekers van branche-experts leren en waardevolle tips mee naar huis nemen. De lezingen kunnen zonder aanmelding vooraf en zonder extra kosten worden bezocht. Het Trend Forum staat onder de vakkundige leiding van de biochemicus en huidfysioloog Prof. Dr. Michael Schmidt, die dit jaar ook met de award  ‘A Life of Beauty’ wordt onderscheiden.

Eenvoudig oprecht – Barbara Schöneberger
Ze is een multi-talent en slaat op ieder podium een goed figuur. Of ze er nu als presentatrice, zangeres of entertainer staat – Barbara Schöneberger behoort tot de meeste bekende tv-gezichten van Duitsland. Charmant, grappig, soeverein en tegelijkertijd slagvaardig vertolkt ze in haar programma’s met een touch zelfspot andere prominenten  – in Düsseldorf echter gaat ze in BEAUTY-Talk zelf het gesprek aan. Daarbij vertelt de in München geboren Schöneberger over haar veelzijdig vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld voor de Duitse beenmergdonordatabank en haar engagement bij het charity-gala Dreamball van DKMS LIFE. In  Düsseldorf is Barbara Schöneberger in  BEAUTY-Talk te gast en toont zich daar ‘eenvoudig oprecht’ – op zondag 2 april om 11.30 uur bij het Meeting Point in hal 10.

Live-productie met een blik achter de coulissen
BEAUTY DÜSSELDORF biedt met de Live-productie een interessante blik achter de coulissen van de productie van cosmeticaproducten. Dit jaar zullen in hal 10 in samenwerking met de producenten KRYOLAN, Dr. Spiller en JEAN D’ARCEL de productieprocessen van lippenstift, ampullen met werkzame bestanddelen en handcrème worden getoond. De BEAUTY-bezoekers kunnen de productie stap voor stap volgen en mogen de gefabriceerde producten daarna meenemen en uitproberen.

Het beste op het gebied van professionele cosmetica
In Düsseldorf is het beste aanwezig van wat de markt op het gebied van professionele cosmetica te bieden heeft. Het tentoonstellingsaanbod in de hallen 10 en 11 omvat 970 exposanten en merken voor verzorgende, decoratieve en apparatieve cosmetica, en strekt van producten voor de veeleisende, regeneratie-arme huid, innovatieve huidreinigingsproducten, natuurlijke cosmetica en make-uptrends tot aan innovatieve technische apparatuur en behandelingsmethoden. Het Meeting Point in hal 10 is het centrale evenementenforum voor het cosmeticasegment. Hier presenteren exposanten hun noviteiten en trends. Tijdens paneldiscussies worden actuele branche-specifieke thema’s behandeld. Bijzondere hoogtepunten uit het programma zijn de Duitse en internationale make-upkampioenschappen en de uitreiking van de awards ‘Goldene Maske für Visagistik’ en ‘A Life of Beauty’.

Nail-kennis voor de praktijk
210 internationale exposanten en merken presenteren in het segment Nail actuele trends, nieuwe verwerkingstechnieken en producten maar ook hand- en nagelverzorgingsconcepten. In hal 12 is het gehele spectrum van de branche te zien: gelverwerking, airbrush en nail art, verzorgingsconcepten voor natuurlijke nagels, UV-uithardingslampen voor kunstnagels, en nog veel meer. Het Treffpunkt Nail blijft hét centrale bijscholingsforum voor de branche. Experts tonen actuele technieken en presenteren nieuwe kleuren, trends en stijlen. Het zwaartepunt ligt dit jaar bij de professionele verzorging en optimalisering van natuurlijke nagels. Zo biedt onder meer Ralf Bartsch van de vakschool Naildesign een kijkje in de keuken van de ‘Japanse manicure’, Pauline Feinauer presenteert ‘Voor iedere nagel het passende product’ en ‘Eigenschappen en hechtingsproblemen bij natuurlijke nagels’ en David Fowler gaat in op ‘Refill en backfill met acryl’ en tevens ‘Efficiënt werken in de studio’.

Bijscholing voor pedicures: thema’s uit de praktijk
Ook voor medische en cosmetische pedicures is BEAUTY een belangrijk communicatie- en bijscholingsforum. In hal 9 vinden bezoekers 170 exposanten en merken met een omvangrijk aanbod voor de pedicure-praktijk en voor de cosmetische voetverzorging. Hun aanbod bestaat uit verzorgingsproducten, technische apparatuur, praktijkinrichtingen en hygiëneproducten. Het centrale ontmoetingspunt is als vanouds het Treffpunkt Fuß met een uitgebreid, praktijk-georiënteerd bijscholingsaanbod. Hier komen onder meer de vervaardiging van nagelprotheses, de behandeling van mycose, het vitaliseren van voeten door drukpuntmassage, verschillende mogelijkheden van de beugeltechniek, de holistische behandeling van nagelschimmel en innovatieve producten aan bod. De speciale ‘hygiëne-tentoonstelling’ rondom de behandeling van het gereedschap, wordt in samenwerking met de Duitse verenging voor pedicures en voetverzorgers gerealiseerd, en zal informatie verstrekken over het complexe thema hygiëne.

Tijd om te ontspannen in het Wellness- en Spa-segment
In het segment Spa en Wellness in hal 9 staan producten en toepassingen voor de totale ontspanning in de schijnwerpers. In totaal zullen 150 exposanten en merken informatie bieden over actuele trends, n toepassingen en behandel-  en cabinetechnieken. Het zwaartepunt van het vakprogramma ligt bij wellness-toepassingen, body treatments, cupping-oliemassages en Balinese massage. Bovendien worden in de stijlvol vormgegeven cabines van de behandelingswereld Wellness internationale spa- en massagetrends gepresenteerd en gedemonstreerd. Hier staan welbehagen en een complete zintuigelijke ervaring centraal.

De speciale tentoonstelling Wellness presenteert onder het motto ‘Een wereld aan behandelingen’ een selectie van internationale voorbeelden uit drie continenten. Een team van de Duitse wellness-bond zal praktische toepassingen van typische treatments uit uiteenlopende culturen van over de hele wereld demonstreren en de nodige toelichting bij geven.

SPA BUSINESS LOUNGE: expertise en individueel advies
De SPA BUSINESS LOUNGE is het exclusieve en pretentieuze advies- en communicatieplatform voor vakbezoekers uit de segmenten hotellerie, investment, spa-complexen en spa-management. Tijdens presentaties, paneldiscussies, lezingen en individuele adviesgesprekken wordt ingegaan op de belangrijkste succesfactoren zoals rendabiliteit, communicatie, verkoop en netwerken. Door de geslaagde combinatie van discussierondes met bekende spa-managers, lezingen door experts van de branche en exposanten van spa brands, spa design en spa treatments biedt de SPA BUSINESS LOUNGE een breed spectrum aan waardevolle informatie voor de branche.

Een bijzonder hoogtepunt in het programma is de uitreiking voor de prijs van Spa Managers van het Jaar op zondag 2 april om 14:30 uur. Messe Düsseldorf en de Deutsche Wellness Verband willen met deze onderscheiding bijzondere persoonlijkheden en prestaties eren. De tien finalisten zullen bovendien in de paneldiscussie ‘Leren van de besten – Spa-managers in gesprek’ eveneens op zondag 2 april vanaf 13:30 uur vertellen over de dagelijkse gang van zaken binnen hun complexen.

Voor de vijfde keer reikt de Deutsche Wellness Verband de ‘Wellness & Spa Innovation Awards’ uit. In vier categorieën eert de brancheorganisatie noviteiten en toekomstgerichte ideeën voor de wellness- en spabranche en reikt deze onderscheiding op zondag 2 april om 16 uur op BEAUTY DÜSSELDORF uit. Bovendien zullen in alle categorieën tevens publieksprijzen worden overhandigd.

Service met een hoofdletter S
De beurs is uitsluitend toegankelijk voor vakbezoekers die zich van tevoren op www.beauty.de hebben geregistreerd. Na registratie kunnen eTickets worden aangeschaft. Een online ticket kost 35 euro (dagkaart), of 50 euro (tweedagenkaart). Aan de kassa zijn de tickets vijf euro duurder. Een dagkaart voor het congres is er vanaf 125 euro. (inclusief BEAUTY-bezoek). En het beste is: bij de ticketprijs zit alles inbegrepen. Dit vindt men alleen in Düsseldorf! Een bezoek aan de vakbeurs, deelname aan het vakprogramma, de garderobe en het bagagedepot, de beursgids, kinderopvang en tevens het openbaar vervoer in de regio Düsseldorf: één ticket – één prijs.

BEAUTY DÜSSELDORF is van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april 2017 dagelijks van 9 tot 18 uur geopend. Uitgebreide en actuele informatie is te vinden op www.beauty.de of via de BEAUTY-hotline +49 (0)211 4560 7602. Hier vindt men ook informatie over aantrekkelijke hotel- en reisaanbiedingen.

BEAUTY DÜSSELDORF is een strikte vakbeurs is die alleen op vertoon van vaklegitimatie kan worden bezocht. Consumenten en bezoekers uit andere branches worden niet toegelaten.

Drie beurzen parallel in Düsseldorf
In het voorjaar van 2017 staat het beursterrein in Düsseldorf geheel in het teken van schoonheid: van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april 2017 vindt BEAUTY DÜSSELDORF, de internationale toonaangevende vakbeurs voor cosmetica, nagel, voet, wellness en spa plaats. Met twee dagen overlap vindt parallel op zaterdag 1 en zondag 2 april TOP HAIR INTERNATIONAL Trend & Fashion Days, Duitslands nr. 1 kappersevenement plaats. Eveneens op zaterdag 1 en zondag 2 april vindt bovendien de make-up artist design show, Duitslands enige vakbeurs voor visagisten en grimeurs plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *