Unieke, stabiele Omega 3 uit algen


Het goede van vis, maar zonder de vis

Consumenten zoeken steeds meer naar plantaardige alternatieven in hun voeding. Plantaardige eiwitten zijn daar een bekend voorbeeld van, maar ook naar omega 3 vetzuren uit plantaardige bron komt steeds meer vraag. Vis als bron van omega 3 is namelijk niet voor iedereen een aanvaardbare bron uit oogpunt van duurzaamheid, vegetari-sche/veganistische leefstijl, gemak, smaak, beschikbaarheid of kosten. 

Omega 3 vetzuren zijn voor veel consumenten gesneden koek en vanuit de vroegere levertraan suppletie is inmiddels een enorm pakket aan visoliesupplementen ontstaan waarbij in het algemeen iedereen wel iets weet over de functie van omega 3 vetzuren voor de gezondheid.
Voor DHA omega 3 vetzuren mogen gezondheidsclaims worden gevoerd vanwege hun gunstige effect op de hersenen, het hart en de ooggezondheid. Daarnaast zijn er tal van onderzoeken die de gezondheidsvoordelen van omega 3 vetzuren voor diabetes type 2, huid, ontspanning & slaap en mood onderbouwen.
De traditionele omega 3 bronnen zijn echter allemaal afkomstig van vis en de extractieme-thodes zijn gebaseerd op chemische oplosmiddelen.
Lithos Ingredients brengt daar met de producten van haar nieuwe Canadese partner Algarithm verandering in en introduceert een nieuwe, vegetarische, oplosmiddelvrije productserie met al het goede van DHA uit vis, maar zonder de vis. 

Namens Algarithm levert Lithos Ingredients algen olie, poeders en emulsies voor gebruik in voeding, dranken en supplementen.
De poeders zijn vegan, waterdispergeerbaar, non-GMO en hebben een hoog DHA-gehalte. Met het poeder, BetaMega3, wordt het mogelijk om stabiele dranken en bakproducten te formuleren. BetaMegabevat ca. 12% DHA en is beschikbaar in drie aangename smaken: vanille, citrus en chocolade. De algenolie, AlphaMega3, blinkt uit door een DHA-gehalte van ca. 40% en een uitstekend sensorisch profiel. 

In tegenstelling tot het huidige marktaanbod, bieden de plantaardige Algarithm-ingrediënten door de innovatieve waterextractie techniek een betere smaak en geur, een hogere stabiliteit en een groter verwerkingsgemak. 


Algarithmis onderdeel van de POS Group, die is gericht op de ontwikkeling, productie en marketing van hoogwaardige ingrediënten uit hun unieke 40% DHA algenolie. In de Benelux wordt Algarithm vertegenwoordigd door Lithos Ingredients: een gespecialiseerde distributie firma die exclusieve partnerschappen heeft met een aantal internationale producenten van unieke ingrediënten zoals premixen van vitamines/mineralen, Veri-te™ resveratrol, chlorella, spirulina, CurQfen® curcumine, calcium carbonaat, magnesium carbonaat., saffraanextract affron®, marine magnesium Aquamin®, lithothamnium calcareum Aquamin®, native collagen II b-2Cool®, jointhealth extract Mobilee®, betaglucaan, dubbelgecoate probiotica LAB2PRO™ ,aged black garlic ABG10+®, ontkiemde soya YASO®, MitoActive®, blauwe bosbes 3DX-Bilberry™, L-Theanine, voedingsvezels psyllium husk en Sunfiber®, olijfbladextract, Sucrosomial®nutrients, groene thee extracten Sunphenon®, Fruitflow® tomatenextract, BerryShieldTart Cherry, etc. 

Voor meer informatie: www.lithosingredients.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *