Uit balans? Bezoek eens een mesoloog

Rillerig, moe, niet happy. Hoofdpijn, last van gewrichten, darmen, of alles tegelijk. Klachten waar mensen tijdens de donkere dagen steeds meer last van hebben. Meestal wordt het afgedaan als herfst- of winterdip. Soms is vitamine D de oplossing, maar regelmatig keren klachten terug en zit er meer achter. Een mesoloog zoekt dit uit en begint bij het herstellen van de balans in de lichaamsfuncties.

Wat is Mesologie?
Mesologie is een geneeswijze waarbij reguliere, westerse medische kennis gecombineerd wordt met kennis uit traditionele geneeswijzen, zoals de Ayurveda, Homeopathie en Traditionele Chinese Geneeskunde. Dat is niet voor niets: het doel van Mesologie is het opsporen en tegengaan van vaak chronische, meestal onverklaarbare klachten, door te kijken naar verstoringen (dysfuncties) in het hele lichaam. Omdat het hierbij verder gaat dan symptoombestrijding, worden alle aspecten van een persoon meegenomen. Niet alleen dat wat aan de oppervlakte zichtbaar is, de klacht zelf dus, maar ook alles wat daartoe geleid kan hebben. De combinatie van verschillende geneeswijzen brengt inzicht in iemands totale functioneren. Elk mens en elke klacht is uniek, en vereist een unieke behandeling. Een mesoloog brengt het lichaam weer in balans met een op maat gemaakt gezondheidsplan, waardoor klachten verdwijnen. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam speelt hierbij een belangrijke rol. Als patiënt word je bewust gemaakt van je gezondheid en leefstijl, en kom je te weten hoe je hier op een verantwoorde, natuurlijke manier mee om kan gaan.

Wat houdt een bezoek aan de mesoloog in?
Mesologen maken gebruik van verschillende laagdrempelige, comfortabele onderzoeksmethoden. Voorbeelden hiervan zijn pols- en tongonderzoek volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde en Ayurveda, Electro Fysiologische Diagnostiek (het meten van 80 tot 100 acupunctuurpunten op voornamelijk handen en voeten), en het in kaart brengen van het voedingspatroon, de vitaminen-, mineralen- en enzymniveaus en de hormoonhuishouding – zie ook de bijgevoegde Q&A. Deze onderzoeksmethoden brengen de oorzaken van de klacht(en) aan het licht, waarna de mesoloog een persoonlijk en effectief gezondheidsplan opstelt. In dit plan wordt een advies uitgebracht op het gebied van leefstijl, voeding en het gebruik van natuurlijke middelen, zoals die uit de Orthomoleculaire Geneeskunde (vitaminen, mineralen en enzymen), de Fytotherapie (kruidengeneeskunde) en de Homeopathie. Mocht het nodig zijn, dan verwijst de mesoloog de patiënt door naar andere therapeuten of naar de huisarts.

Wanneer naar de mesoloog?
Iedereen, van jong tot oud, kan bij een mesoloog terecht. Mesologie kan bij bijna alle klachten helpen, zolang deze niet acuut zijn. De meest voorkomende klachten waarmee men naar een mesoloog stapt zijn maag- en buikklachten, vermoeidheid, huidproblemen, hoofdpijn, hormonale klachten, allergieën, eczeem, depressies, gewrichtsklachten en stressgerelateerde klachten, zoals een burn-out. Uit onderzoek onder circa 80 praktijken voor Mesologie is gebleken dat 93,5% van de ondervraagde patiënten tevreden tot zeer tevreden is met het resultaat van de behandeling.

Zie voor meer informatie over de mogelijkheden van Mesologie de website van de Nederlandse Vereniging Voor Mesologie (www.mesologie.nl).

Bron: House of Rebels.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *