Rabobank presenteert sectorprognoses 2017

Vandaag brengt de Rabobank de sectorprognoses voor 2017 uit. De verwachting is dat de Nederlandse economie in 2017 zal groeien met 1,5%. De rol van de Nederlandse consumptie is in deze groei groter dan voorgaande jaren. De lagere verwachte exportgroei heeft impact op de sectoren die in grote mate afhankelijk zijn van export, zoals de Nederlandse industrie, transport en de groothandel. Voor 2017 verwacht de Rabobank dat huishoudens door de koopkrachtstijging weer wat meer gaan consumeren. Deze stijging van de consumptie is voordelig voor sectoren die met name afhankelijk zijn van binnenlandse consumptie, zoals de detailhandel en horeca en recreatie. Ook de automotive zal komend jaar een plusje laten zien.

Lees de Sectorprognoses

De marktomstandigheden voor detailhandel non-food blijven uitdagend. De economische omstandigheden verbeteren en de particulier durft weer geld uit te geven. Rabobank verwacht dan ook voor 2017 een groei van 2,5%. Maar de verschillen tussen retailers zijn groot en zullen verder toenemen.

Lees meer over ontwikkelingen in de Detailhandel non-food

Tegelijkertijd met het uitbrengen van de Sectorprognoses zijn ook de perspectieven van de diverse branches in de Detailhandel non-food aangescherpt met een vooruitblik op 2017.

Lees de perspectieven van de branches Sportspeciaalzaken, DHZ Bouwmarkten, Detailhandel in mode en meer op de site van Rabobank Cijfers & Trends

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *