Plantina overgenomen door Nutramin

The Orhto Company BV (Plantina) is per 3 december overgenomen door NTM-De Kei, de houdstermaatschappij van Nutramin. Dat valt te lezen in een persbericht op de website van het bedrijf. Vanaf 1993 brengt het Nederlandse bedrijf The Ortho Company BV voedingssupplementen op de markt onder de merknaam Plantina. Onder leiding van directeur mr. Elsedien de Groot is Plantina uitgegroeid tot een A-merk op het gebied van voedingssupplementen met een uitstekende naam onder consumenten en voorschrijvers. De kwaliteit van de producten heeft onder meer topsporters naar een hoger niveau gebracht.

Nutramin is nog langer, namelijk sinds 1982, actief in de markt van voedingssupplementen, maar richt zich wel uitsluitend op de adviserende Health Care Professional (artsen en therapeuten). Op basis van hoogwaardige producten gekoppeld aan goede voorlichting en service heeft Nutramin een belangrijke positie in deze gespecialiseerde markt opgebouwd. Centraal hierbij staan een viertal kernwaarden: kwalitatief hoogstaand, op basis van (Nederlandse) research ontwikkeld, effectief en natuurlijk. Met Plantina in het portfolio wil Nutramin ook de consumentenmarkt kunnen bedienen. Mischa Strijder: “Nutramin vindt dat iedere individu verantwoordelijk is voor zijn eigen gezondheid. Voedingssupplementen spelen tegenwoordig een essentiële rol in het gezond blijven en verdienen dagelijks gebruikt te worden. Onze producten spelen in op de fase tussen gezond en ziek zijn. In de professionele markt hadden we al een belangrijke positie opgebouwd, met de acquisitie van Plantina kunnen we deze rol nu ook in de consumentenmarkt gaan vervullen.”

Met deze transactie breekt een nieuwe toekomst aan voor zowel The Ortho Company als Nutramin, die samen zullen opereren vanuit Amersfoort. “Beide bedrijven zullen optimaal profiteren van elkaars expertise en assortiment. Met het verrijken van het assortiment zullen Health Care Professionals, sporters en consumenten in de Benelux en Duitstalige landen nog beter worden bediend.”

De transactie werd mogelijk gemaakt door Holland Corporate Finance, de grootste onafhankelijke fusie- en overname adviseur in de Nederlandse Mid-Market. Bij deze transactie trad Holland Corporate Finance op namens de verkoper. Welk bedrag er is betaald, is niet bekend.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *