Plantina feliciteert Lieke Wevers

Plantina Vitaminen feliciteert turnster Lieke Wevers (23) met de medailles die ze heeft behaald tijdens de Europese Spelen in Baku. Vooral de gouden plak op het onderdeel balk spreekt tot de verbeelding. En al helemaal gelet op Lieke’s voorgeschiedenis.

Momenteel zit de ‘Twentse turntweeling’ Lieke en Sanne Wevers weer in de lift. Maar daar zag het een paar jaar terug niet naar uit. Vooral Lieke’s sportieve loopbaan zat in het slop, door blessures. Met dank aan haar vader en turncoach Vincent Wevers én krachttrainer Ton Leenders kwam Lieke er weer bovenop. Nijmegenaar Ton Leenders werkt al vele jaren met bekende topsporters. Hij is voor hen vaste ‘klant’ bij Plantina Vitaminen, leverancier van hoogwaardige voedingssupplementen. Leenders stelde in 2011 vast dat Lieke basale voedingsstoffen tekortkwam. “Ze kon daardoor zelfs een gematigde trainingsbelasting niet aan.”

De rest is geschiedenis, zou je kunnen zeggen. Leenders ging aan de slag met de zusjes Wevers en voorzag hen van gerichte suppletie, afgestemd op het individu. “De voeding van hen verschilt”, vertelde hij in het tijdschrift Fit met Voeding. “Als die twee dat onderling zouden omwisselen, zouden ze beiden niet meer 100% presteren.”

Leenders legde begin dit jaar contact met Plantina, waardoor het Gelderse bedrijf officieel sponsor werd van Lieke en Sanne. Toeval of niet: sindsdien regent het medailles in huize Wevers. Eerder dit jaar won Sanne brons op de brug tijdens het EK in Montpellier. Afgelopen week pakte Lieke goud en drie keer brons tijdens de Europese Spelen. Beide turnsters bereiden zich nu voor op het WK Turnen, dat eind oktober plaatsvindt in Glasgow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *