Opluchting in zakformaat

hyperfree-cassette-met-verpakkingHyperfree helpt bij hyperventilatie

Ademhalen doen we zonder nadenken. Het is in ons lichaam geprogrammeerd en start op het moment dat we ter wereld komen. In en uit. Maar wat als het even niet zo vanzelfsprekend gaat? Als spanning, druk of angst de ademhaling volledig uit balans brengt? Hyperventilatie is een benauwende aandoening die verregaande gevolgen kan hebben voor het dagelijks leven. De angst voor een nieuwe aanval kan verlammend werken, waardoor de bewegingsvrijheid aanzienlijk wordt belemmerd. Voor de ongeveer 1 miljoen Nederlanders die kampen met hyperventilatie is er goed nieuws. De HyperFree-cassette is een discreet en handig apparaatje dat een hyperventilatie-aanval kan stoppen en voorkomen. Door via de cassette in en uit te ademen wordt de balans tussen koolzuur en zuurstof hersteld. Je kunt weer opgelucht ademhalen.

 Gejaagde ademhaling
Stress, zorgen, een te volle agenda… Vandaag de dag heeft bijna iedereen wel ervaring met dat opgejaagde gevoel; alsof je altijd achter de feiten aanloopt. Je hebt het druk, je maakt je druk en opeens ben je de controle kwijt. Paniek! Je ademhaling wordt te snel of te diep – je hyperventileert. Normaliter stemt je ademhaling zich automatisch af op je lichamelijke behoefte aan zuurstof. Bij intensief sporten heb je meer zuurstof nodig, dus gaat de ademhaling sneller. Door sneller of dieper te ademen terwijl je lichaam in rust is, wordt het zuurstofgehalte in je bloed te hoog en het koolzuurgehalte te laag. Dan krijg je nare klachten als benauwdheid, duizeligheid, misselijkheid, hartkloppingen en flauwvallen. Angst triggert een aanval en zo kan een vicieuze cirkel ontstaan: de angst voor een aanval wekt een aanval op.

In balans
Gezond en ontspannen leven in een wereld vol stress is sowieso niet gemakkelijk, maar zeker niet als je last hebt van hyperventilatie. Gelukkig is er HyperFree. Door via de cassette te ademen wordt de vicieuze cirkel doorbroken: de balans tussen koolzuur en zuurstof wordt door het kleine labyrint in de cassette weer op peil gebracht en de aanval stopt. Het werkt volgens hetzelfde principe als in een plastic zakje ademen, maar dan geïntegreerd in een onopvallend en functioneel apparaatje. Het is zo klein dat het in je broekzak past en je het dus altijd mee kunt nemen. Dat is meteen nog een voordeel van HyperFree. Als je weet dat je de cassette bij je hebt, ben je minder bang om te hyperventileren, omdat je een aanval snel kunt stoppen. Die wetenschap zorgt voor minder angst en dus minder hyperventilatie.

Prijs & verkrijgbaarheid
De HyperFree-cassette is verkrijgbaar bij drogist, apotheek en in verschillende webwinkels voor de verkoopadviesprijs van € 14,95. Met de cassette is het zowel mogelijk een aanval te stoppen als te voorkomen. Voor een preventieve werking wordt aangeraden drie keer per dag een minuut door de cassette te ademen. HyperFree is een medisch hulpmiddel dat onbeperkt kan worden gebruikt.  

Over HyperFree
Hyperventilatie komt zowel voor bij mannen als bij vrouwen. Ongeveer een op de tien van hen gaat naar de huisarts, maar meestal helaas zonder resultaat. Hyperventilatie is een uitputtingsslag voor het lichaam, de HyperFree-cassette kan uitkomst bieden. Het werd in eerste instantie met name gebruikt in het medisch vakgebied, zoals op ambulances en in ziekenhuizen. Onderzoek [1] wijst uit dat de HyperFree-cassette een hyperventilatie-aanval zowel kan stoppen als voorkomen. Zie voor meer informatie ook www.hyperfree.info.

[1] Boellaard, Van Doorninck, Roldaan, Van Klink: “De ademcassette, een bruikbaar hulpmiddel bij hyperventilatie” – Nederlands Tijdschrift voor de Geneeskunde (1991)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *