Opening nieuw distributiecentrum Holland & Barrett Benelux

Woensdag 1 juli is de aanbouw van het nieuwe distributiecentrum officieel geopend door de Commissaris van de Koning, de heer Remkes. Hiermee zet Holland & Barrett Benelux een grote stap om haar Europese groeiplannen, zowel online als in de fysieke winkels, werkelijkheid te laten worden. Holland & Barrett Benelux is bezig met een opmars en investeert continu in haar medewerkers, technologie en innovatie. Eerder dit jaar kondigde het retailconcern aan dat 2015 een jaar zou worden vol ambitie. Niet alleen gekenmerkt door de rebranding van ‘De Tuinen’ naar ‘Holland & Barrett’, de naam van het Britse moederbedrijf ‘Holland & Barrett International’. Met de opening van het vergrootte en vernieuwde distributiecentrum is Holland & Barrett Benelux klaar voor de volgende fase in groei.

Groei en ontwikkeling
“Afgelopen december werd de eerste paal gegraven voor de uitbreiding van het distributiecentrum. We blijven groeien en doorgaan met klanten en medewerkers aan ons te binden en we blijven investeren. De eerst gegraven paal was voor ons dan ook een echte ‘mijlpaal’. Het symboliseert onze groei”, aldus Colinda Hoegee, Algemeen Directeur Holland & Barrett Benelux.
Als een van de weinige retailers laat Holland & Barrett Benelux een ongekende groei zien. 2015 is een ‘game changing’ jaar. “Momenteel hebben we 175 winkels in de Benelux en dit jaar verwachten wij hier nog 5 locaties aan toe te voegen. Onze target voor volgend jaar is om in Nederland 20 nieuwe winkels te openen en in België 7. Dit jaar wordt niet alleen gekenmerkt door het openen van nieuwe winkels, ook introduceerden wij een nieuw winkelconcept in de Benelux èn lanceerden we een nieuw kassasysteem en de ‘Passie’ klantenkaart om nog beter te kunnen inspelen op de behoeften van de klanten”, aldus Hoegee, “De uitbreiding van ons distributiecentrum is voor ons een belangrijk onderdeel van ons groeiproces. Met de positieve ontwikkelingen, in zowel e-commerce als winkelbezoeken, kon ons distributiecentrum in zijn huidige vorm en capaciteit bijna niet meer aan de overweldigende vraag voldoen. Om beter aan te sluiten op het koopgedrag van onze klanten is uitbreiding voor ons een logische stap”. Met alle ontwikkelingen in het distributiecentrum is het personeelsbestand ongeveer 15-20% gestegen. De verwachting is dat het team nog verder zal groeien met 15%.

Pick to Light Picking systeem
Holland & Barrett Benelux verzamelt haar weborders sinds begin 2015 met de papierloze systemen van Pcdata. Vanwege de toename van het volume binnen de e-commerce operatie heeft zij een nieuwe logistieke operatie ingericht in het aangebouwde distributiecentrum om de online orders zo efficiënt mogelijk te verwerken. De keuze van Holland & Barrett Benelux voor Pcdata volgt nadat moederbedrijf Holland & Barrett in het Verenigd Koninkrijk al jaren met succes werkt met een orderverzamel systeem van Pcdata.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *