Onzichtbare super voedingsvezel en groene thee extracten voor de Benelux

Lithos Ingredients en het Japanse Taiyo Kagaku gaan samenwerken voor de distributie van Taiyo’s hoog-waardige en functionele ingrediënten in de Benelux, waaronder Sunfiber® en Sunphenon®. 

Sunfiber® is de perfecte, onzichtbare voedingsvezel met zichtbaar effect: smaakloos, geurloos, helemaal natuurlijk, volledig wateroplosbaar, niet verdikkend en geschikt voor voeding en dranken. Sunfiber® is afkomstig van guarbonen en combineert een enorm aantal nutritionele, fysiologische en technologische voordelen met een uitstekende smaak en een onzichtbare en eenvoudige verwerking. Bovendien is Sunfiber® 100% glutenvrij, onderbouwd met talrijke studies in relaties tot IBS, voorkomen van obstipatie, voorkomen van postprandiale bloedglucose gehaltes etc. . In Canada heeft Sunfiber® goedkeuring gekregen voor claims gerelateerd aan de behandeling van IBS en van obstipatie bij kinderen. Een belangrijk voordeel is verder dat Sunfiber® door bijvoorbeeld de Monash Universteit in Australië, als “golden standard” wordt gezien voor een laag FODMAP dieet

Met Sunfiber® worden aan de ene kant de producteigenschappen niet aangetast terwijl aan de andere kant de gezondheidseffecten een stevige boost krijgen. Het levert een aanzienlijk vezelgehalte en geeft een uitstekende stabiliteit (pH, hitte, vries-/ontdooicondities). In klinisch onderzoek is aangetoond dat Sunfiber® de glycemische index verlaagt, de absorptie van mineralen verhoogt, geen ongewenste neveneffecten geeft (geen gasvorming of opgeblazen gevoel) en de spijsvertering onder-steunt.

Bovendien past Sunfiber® als één van de slechts 6 vezels, samen met onder meer psyllium husk en betaglucaan, in de nieuwe (2016) vezeldefinitie van de FDA in Amerika (de evenknie van de Europese EFSA).

Hiernaast kan Taiyo Kagaku met haar Sunphenon® range en 15 jaar van in-tensief onderzoek wel beschouwd worden als dé expert en marktleider op het gebied van betrouwbare, veilige, hoogwaardige en uitstekend onderbouwde groene thee extracten. De Sunphenon® range omvat een serie groene thee producten gestandaardiseerd op hoogzuivere polyfenolen die rijk zijn aan groene thee catechines.

Verder zullen binnenkort ook Taiyo’s Suntheanine® en SunAmla® worden geïntroduceerd.


Lithos Ingredients is een gespecialiseerde distributie firma die exclusieve partnerschappen heeft met geselecteerde internationale producenten van unieke ingrediënten zoals premixen van vitamines/mineralen, ABG10+® knoflookextract ,Veri-te® resveratrol, chlorella,, curcumine formulering CurQfen®, affron® saffraanextract, marine magnesium, vitamine K2-MK7, vitamines/mineralen, lithothamnium calcareum Aquamin™, native collagen type II B-2Cool®, Mobilee®, Betaglucaan, dubbelgecoate probiotica LAB2PRO™ , ontkiemde soya, TetraSOD®, voedingsvezels, olijfbladextract, Sucrosomial®nutrients, berry powders BerryShield™, etc. 

Voor meer informatie: info@lithosingredients.nl www.lithosingredients.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *