Nieuwe rage: Pure Monoi olie

Group Monoi SfeerMonoi de Tahiti olie, ook wel Monoi olie, wordt door kenners bestempeld als de nieuwe rage op gebied van natuurlijke verzorging van haar en huid. De olie wordt beschouwd als goudmijntje voor een zachte huid en sterk, glanzend haar. In de tropische eilanden van Frans Polynesië is Monoi olie al eeuwen een nationale bron van inkomsten en de bron van de kenmerkende schoonheid van de bevolking. Wat maakt het verschil tussen Monoi Oil en andere natuurlijke oliën, die langzamerhand de wereld van de cosmetica veroveren?

De heilige olie van Polynesië
Monoi Oil wordt ook wel eens de heilige olie van Polynesië genoemd, vanwege de belangrijke traditionele rol die Monoi Oil vervult vanaf geboorte tot de dood van de Tahitiaanse bevolking. Al ruim 2000 jaar wordt de olie gebruikt voor medicinale, cosmetische en religieuze doeleinden. De kwetsbare huid van baby’s wordt dagelijks gemasseerd met de kalmerende en hydraterende Monoi olie. Tevens worden ouderen tijdens hun laatste uren gebalsemd met Monoi olie om hun reis naar het hiernamaals te versoepelen. De rijke combinatie van natuurlijke kokosolie en de Tiaré Bloem zorgen voor een heerlijke “Monoi”, wat een oud Tahitiaans woord is voor geparfumeerde olie.

Kwalteits keurmerk Appelation d’origine
Om de kwaliteit van Monoi olie wereldwijd te waarborgen wordt de productie gereguleerd door het Institut de Monoi en gecertificeerd met een “Appellation d’origin”. Slechts 5 fabrikanten zijn gekwalificeerd om gecertificeerde Monoi de Tahiti te produceren en werken volgens de traditionele wijze van hun voorouders, het Maohi volk. De pure kokos olie wordt geperst van kokosnoten die op natuurlijke wijze zijn gerijpt en gevallen van de palmboom. De rijpe kokosnoten worden eerst minimaal een week gedroogd in te Tahitiaanse zon, voordat de olie wordt geperst op een temperatuur van 125 graden. De nationale bloem van Tahiti, de Tiaré, wordt op een specifiek moment (nog ongeopend) met de hand geplukt en vervolgens minimaal 15 dagen geweekt in de pure kokosolie. Aan Monoi olie kunnen dus alle eigenschappen van kokosolie worden toegekend olie verrijkt met de helende en kalmerende eigenschappen van de Tiaré bloem.

Tropisch goud voor het hele jaar
Monoi Oil kan het hele jaar door worden gebruikt als herstellende, hydraterende olie. In de winter biedt Monoi Oil de ideale bescherming tegen kou en uitdroging van de huid en het haar. Monoi Oil is bewezen te helpen tegen vele vormen van eczeem, huidirritaties en gespleten haarpunten. De olie is onafhankelijk getest als een van de meest hydraterende natuurlijke oliën in vergelijking met “normale” kokosolie, shea butter en jojoba olie. Tevens heeft de Monoi Oil bewezen een herstellend effect op droog en beschadigd haar.

Gedurende de zomer tijdens het zonnen biedt Monoi Oil bescherming tegen uitdroging en huidbeschadiging, terwijl het de huid verrijkt en versoepelt met het natuurlijke bestanddeel Vitamine E. De kalmerende eigenschappen van de Tiaré bloem, gecombineerd met de ontstekingsremmende werking van kokosolie maken een perfecte after sun, wat direct een helende werking op geïrriteerde of verbrande huid heeft.

Double Beauty Monoi Oil
Double Beauty is opgericht door Tweelingzussen Chanyn & Chanaz Sinester uit Amsterdam. Zij geloven dat echte schoonheid van nature komt en dat met de juiste producten het beste uit de natuurlijke schoonheid kan worden gehaald. Het merk wordt internationaal in 4 landen verkocht in drogisterijen, parfumeriezaken en natuurwinkels. Bekroond met het “Appelation de Origin” biedt Double Beauty een lijn van Monoi olie aan.

  • Monoi Oil Miracle Treatment €19,95: Pure Monoi de Tahiti, herstellende oil treatment voor beschadigd haar of geïrriteerde huid.
  • Monoi Oil Coco Dream Treatment €19,95: Pure Monoi de Tahiti met de tropische geur van zoete kokos.
  • Monoi Oil Daily Treasure €19,95: Een combinatie van Monoi Oil en andere natuurlijke oliën voor dagelijkse verzorging en bescherming van huid en haar.

De lijn Double Beauty Monoi Oil is vanaf april 2017 verkrijgbaar bij de groothandels ( Unipharma, Holland Pharma en Thermopreen ) met een marge van 35% tot 40%.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *