Natuurlijke DIY huidverzorgingsproducten voor elke moederl

www.diysoap.nl

Op de tweede zorndag van mei, dit jaar op 14 mei, is het Moederdag en wordt het moederschap gevierd. Traditiegetrouw is het een dag waarbij moeders van alle zorgtaken zijn ontheven en in de watten worden gelegd. Voor een origineel Moederdag cadeau is er DIY Soap. DIY Soap biedt ready to make pakketten aan van huid- en haarverzorging, waar elke moeder van zal houden. De producten zitten boordevol natuurlijke ingrediënten en worden aangeboden in een duurzame, herbruikbare verpakking. Dus: Feel good & do good!

DIY Soap

Natuurlijke huidverzorging
DIY Soap gelooft dat huidverzorging eerlijker en transparanter kan. Door DIY pakketten aan te bieden speelt het merk in op de groeiende behoefte aan transparantie in de cosmeticabranche. Met DIY Soap speelt oprichtster Erica Linger daarnaast in op nog twee andere belangrijke trends: de stijgende populariteit van het do it yourself-principe en de toenemende vraag naar natuurlijke huidverzorging. De producten van DIY Soap zjin namelijk 100% natuurlijk, vegan en biologisch, en bovendien snel en makkelijk thuis te maken. Het is naturel, fresh & fun! Het DIY Soap-assortiment bestaat o.a. uit oliën, body scrubs en body creams met ingrediënten zoals kokosolie, lavendel en shea-boter.

De start van DIY soap
Het idee voor DIY Soap is in de zomer van 2015 ontstaan. Erica’s dochter heeft een zeer moeilijke, gevoelige en droge huid. Geen enkel product uit de winkel was geschikt door chemische ingrediënten en kunstmatige toevoegingen die schadelijk zijn voor het lichaam én voor het milieu. Erica: “Noodgedwongen ben ik op zoek gegaan naar (betaalbare) natuurlijke huid- en haarverzorgingsproducten. Ik kwam al snel bij zelfgemaakte natuurlijke cosmetica uit, maar wat een gedoe!” Het tijdrovende proces van het verzamelen van de juiste ingrediënten en hoeveelheden bracht haar op een idee. Namelijk het aanbieden van de juiste ingrediënten in de juiste porties, zodat je die alleen nog thuis hoeft af te maken. Naast aandacht voor de juiste ingrediënten en verpakkingsmateriaal besteedt DIY Soap ook veel aandacht aan de mensen achter de producten. De producten van DIY Soap worden gemaakt in een dagbesteding door mensen met een verstandelijke beperking.

DIY Soap - PB Moederdag 2
Verwennerij voor Moederdag
Speciaal voor Moederdag heeft DIY Soap – naast haar vaste assortiment aan producten die een goed cadeau vormen – een verwenpakket van €45,- samengesteld. Dit pakket bestaat uit een Dode Zeezout scrub, een gezichtsmasker met biologische honing en een rijke body cream.

DIY Soap - Seaside Skin Dead Sea Body ScrubDIY Soap Seaside Skin Dead Sea Body Scrub (225 gr)
De Seaside Skin Dead Sea Body Scrub heeft een ontspannende en verzorgende werking, is rijk aan mineralen en is ook geschikt voor de droge,schilferige en/of probleemhuid.

 • Dode Zeezout kalmeert de huid, geeft een diepe reiniging en stimuleert de afvoer van afvalstoffen.
 • De amandelolie verzorgt en voedt de huid.
 • De lavendelbloemen en lavendelolie zorgen voor een kalmerende en ontspannende werking.

DIY Soap - Face Mask Kitchen MudfestDIY Soap Face Mask Kitchen Mudfest (4-5 maskers)
Face Mask Kitchen Mudfest is een diep reinigend – het absorbeert vet en vuil uit de huid ­en kalmerend gezichtsmasker met biologische honing en bentoniet klei. Na gebruik voelt je gezicht glad en zijdezacht aan.

 • Bentoniet is een zacht mineraal klei dat wordt gewonnen uit vulkanische as en is geschikt voor alle huidtypen.
 • Rauwe honing is van nature antibacterieel en helpt de huid op een natuurlijke manier helen. De gebruikte biologische, rauwe honing komt rechtstreeks van de imker en heeft daardoor alle natuurlijke werkzame stoffen behouden.

DIY Soap - Rich Body Cream Shea Butter en Kokosolie 5-2-15DIY Soap Rich Body Cream Shea Butter en Kokosolie (250ml)
Deze Rice Body Cream- extreem verzorgend,vet en romig – is weldadig voor je huid en ruikt naar kokos.

 • Verricht wonderen voor de droge en gevoelige huid.
 • Maakt een einde aan de jeukende.geïrriteerde en droge huid.
 • Boordevol biologische shea butter en biologische kokos- en amandelolie.

In sommige DIY Soap producten wordt honing gebruikt.
De shampoo bar is het enige prodruct van DIY Soap dat niet 100% natuurlijk is.


Wist je dat?

 1. Moederdag sinds 1914 een officiële feestdag is? Anna jarvis (1864- 1948), een alleenstaande lerares uit Philadelphia, is in 1914 met Moederdag begonnen.Zij bewonderde haar eigen moeder en de rol die moeders in de maatschappij hadden.
 2. Lavendel een van de meest gebruikte etherische oliën in cosmetica is? Niet zo gek,want lavendel heeft een kalmerende werking op de huid en de geur harmoniseert, waardoor o.a. krampen kunnen worden opgeheven en spierspanning vermindert.
 3. DIY Soap samenwerkt met de Noordbaan in Leiden – een activiteitencentrum van zorginstelling Gemiva voor cliënten met een verstandelijke beperking – en Larazorg? Bij de Noordbaan worden de meeste producten gemaakt en verpakt en bij dagactiviteitencentrum Larazorg in Waddinxveen worden de zepen door cliënten handgemaakt en vervolgens verpakt.

Bronnen: www.projectnaturalbeauty.nl, www.moederdog.net, www.diysoap.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *