Nieuwe digitale nascholing gelanceerd

Vorige week is het digitale nieuwe nascholingsplatform voor de drogisterijbranche ‘Zorg dat je bijblijft’ officieel gelanceerd. Daarop kunnen drogisten en assistent-drogisten zich op een toegankelijke en leuke manier laten bijscholen.

In nauwe samenwerking met inhoudsdeskundigen en medewerkers uit de winkels van de drogisterijbedrijven (ketens en retailformules) is er afgelopen maanden hard gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe nascholing. De lancering van het nascholingsplatform vormt de kroon op dit werk. In aanwezigheid van genodigden uit de drogisterijbranche, lanceerde Johan Boeijenga, voorzitter van Centraal Bureau Drogisterijbedrijven, het nieuwe nascholingsplatform. Met een enthousiaste druk op de lanceringsbel zorgde Boeijenga ervoor dat het platform officieel live ging.

Johan Boeijenga (voorzitter CBD): “Vanuit de drogisterijbranche was er behoefte aan een nascholing die niet alleen opgedane kennis herhaalt, maar ook adviesvaardigheden oefent en verbetert. Daarom zijn we erg blij dat ‘Zorg dat je bijblijft’ live is. Met dit platform kunnen assistent-drogisten en drogisten continu hun kennis én adviesvaardigheden op peil houden, actualiseren en verbeteren.”

Het platform ‘Zorg dat je bijblijft’ is een website waarop (assistent-)drogisten snel en gemakkelijk kunnen inloggen en de nascholing kunnen volgen. Het is toegankelijk op tablets en smartphones waardoor ze op elk gewenst moment gebruik kunnen maken van het platform. Daarnaast biedt het platform een compleet vernieuwde nascholing voor de drogisterijbranche. Dit onderscheidt zich doordat het meer vakinhoudelijke verdieping biedt en zich focust op de verbetering van de adviesvaardigheden van (assistent-)drogisten. Zij gaan aan de slag met aantrekkelijke thema’s, waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van video’s en voorbeeldcases. Door de verschillende leervormen is het voor de (assistent-)drogisten leuk om met de nascholing aan de slag te gaan en gaat het leren bijna vanzelf.

Aanmelden voor ‘Zorg dat je bijblijft’ kan op www.nascholingdrogisterij.nl.

In DW 5/6 vertellen Michiel Maartens van D.I.O. en Susan Lether van A.S. Watson meer over het nieuwe platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *