Nieuw initiatief ondersteunt werkgever én zwangere werknemer tijdens en na de zwangerschap


SHE Performance, ontwikkeld door Mom in Balance, is een compleet programma dat bestaat uit een online portal met innovatieve begeleidingstool voor de manager, outdoor workouts voor de zwangere medewerker en een Be the Best You training voor medewerkers. Het programma verbindt leidinggevenden met medewerkers en zet vrouwen in hun kracht. SHE staat voor Strong, Healthy & Energetic. Wetenschappelijk onderzoek (TNO, 2015) toont aan dat vrouwen onvoldoende begeleid worden tijdens en na de zwangerschap. Esther van Diepen, founder Mom In Balance: ‘Veel bedrijven zijn zoekende in de omgang met een zwangere werknemer. Hoe pak je het organisatorisch aan? En wat heeft de zwangere medewerker nodig? De online portal geeft de werkgever inzicht in de gehele zwangerschapsfase. Omtrent zwangerschap op de werkvloer heerst vaak een taboe, terwijl met goede communicatie en de juiste begeleiding dit onterecht is’. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaf vorige week het startsein voor een landelijke campagne om zwangerschapsdiscrimininatie tegen te gaan. Hiermee wil het ministerie werkgevers bewust maken van mogelijke zwangerschapsdisciminatie en wijzen op het talent dat ze mogelijk laten lopen. Kijk voor meer informatie op: 
she-performance.com


Bron: Mom in Balance 

SHE Performance
SHE Performance ondersteunt organisaties in het behouden van vrouwelijk talent door ze te verbinden en bekrachtigen in hun ambitie, tijdens en na de zwangerschap. De online portal coacht de werkgever in de begeleiding van zwangere medewerkers en geeft inzicht in het hele proces, van de zwangerschapsmelding tot negen maanden na terugkeer binnen de organisatie. Aan de hand van praktische handvatten worden verschillende momenten ingepland om met de zwangere medewerker een open dialoog aan te gaan. De outdoor workouts stimuleren de (zwangere) medewerker tot het volgen van workouts en in de Be the Best You training worden medewerkers gecoacht om een balans te vinden tussen werk, gezin en henzelf. Esther van Diepen, founder Mom In Balance, vertelt: ‘Omtrent zwangerschap op de werkvloer liggen nog veel gemiste kansen. Werkgevers weten vaak niet zo goed wat erbij komt kijken. Met goede communicatie en de juiste begeleiding behoud je vrouwelijk talent binnen de organisatie. Zo ontstond het idee om een online tool te ontwikkelen die leidinggevenden meer inzicht geeft in het hele zwangerschapstraject. Met SHE Performance kunnen we de werkgevers op eenvoudige wijze wegwijs maken in het gehele proces’.

Onderzoek
SHE Performance is ontwikkeld op basis van extern onderzoek en recent eigen onderzoek op het gebied van gezondheid, welzijn en carrière. Volgens het onderzoek van TNO wordt een goede communicatie tussen werknemer en werkgever door alle partijen als belangrijkste factor genoemd om verzuim te voorkomen. De werkgever wordt geadviseerd, naast voorlichting, werkbegeleiding en werkaanpassingen, actief contact met de werknemer te houden. Hierdoor wordt betrokkenheid gestimuleerd, wat de terugkeer na het bevallingsverlof makkelijker maakt. Tot slot blijkt sporten een gezonde balans te creëren in de eerste fase van het ouderschap in combinatie met een ambitieuze baan.

Zwangerschapsdiscriminatie
De lancering van SHE Performance sluit naadloos aan op de landelijke campagne vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om zwangerschapsdiscrimininatie tegen te gaan. Hiermee worden werkgevers bewust gemaakt van mogelijke zwangerschapsdiscriminatie en worden ze gewezen op het talent dat ze daarmee mogelijk laten lopen. De landelijke campagne is onderdeel van het actieplan zwangerschapsdiscriminatie met 13 maatregelen, waaronder voorlichting en continue aandacht voor arbeidsmarktdiscriminatie.

Over Mom In Balance
Mom in Balance is dé sport- en coaching organisatie voor (zwangere) vrouwen waar al ruim 7.800 vrouwen op 230 trainingslocaties in 12 landen trainen. Al 10 jaar heeft Mom in Balance ervaring in het trainen van vrouwen tijdens de zwangerschap, voor een goed herstel daarna en voor een goede worklife balance.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *