Nederlandse prijsvechter Eyelove opent eerste winkels in België

Apotheken en winkeliers in de rij voor een shop van de Nederlandse brillenverkoper.

De Nederlandse prijsvechter Eyelove opent op 18 oktober haar eerste winkels in België. De verkooppunten komen in twee Zorgpunt apotheken in Zaventem en Bertem. Het brillenbedrijf voert momenteel gesprekken met apotheken en winkelbedrijven om nog meer verkooppunten te openen. Eyelove is een shop-in-shop-formule en biedt complete brillen tegen lage all-in prijzen. Op korte termijn wil het bedrijf groeien naar 100 winkels in België.

Sinds de start van Eyelove in 2010 is de Nederlandse brilverkoper ook in trek bij Belgische consumenten. De klantenkring van de winkels in de grensstreek bestaat op dit moment al voor de helft uit Belgen. Daardoor ziet directeur Paul Berkelmans ook in België grote kansen voor Eyelove. “Al jarenlang lokken traditionele optiekbedrijven in Nederland en België klanten met ogenschijnlijk lage prijzen. Maar eenmaal in de winkel blijken er echter nog extra kosten bij te komen voor ontspiegeling of een kraswerende laag. Wij onderscheiden ons door alleen vaste all-in prijzen te rekenen,” aldus Berkelmans. Eyelove ziet dat het algemene prijsniveau van brillen in België hoger ligt dan in Nederland, omdat er minder concurrentie is van brilketens. In Nederland hebben de optiekketens 53% van de markt in handen, terwijl het marktaandeel van de grotere ketens in België slechts 25% is.

Revolutie in brillenmarkt
In Nederland is Eyelove met zijn vaste lage prijzen en 150 verkooppunten in korte tijd uitgegroeid tot een geduchte concurrent van optiekketens een zelfstandige opticiens. De prijsvechter ontketende een revolutie door als eerste brillen op sterkte te verkopen voor minder dan 50 euro. De oogmeting wordt verricht door middel van een zeer geavanceerde oogmeetapparaat. Ook heeft Eyelove geen dure winkelpanden, maar shop-in shops in onder meer drogisterijen, apotheken en modewinkels. Daardoor kan Eyelove veel lagere prijzen rekenen dan de concurrentie. Een half miljoen mensen kochten de afgelopen jaren hun bril bij Eyelove.


Over Eyelove
Eyelove is een prijsvechter in de brillenmarkt en verkoopt in Nederland en België brillen tegen vaste lage prijzen via 150 shop-in-shops in apotheken en winkels. Bij ieder verkooppunt kunnen klanten kiezen uit ruim 200 monturen en wordt er gratis een oogmeting verricht met geavanceerde oogmeetapparatuur. Door kwalitatief hoogwaardige brillen te verkopen tegen lage prijzen, wist Eyelove binnen enkele jaren in Nederland een marktaandeel van bijna 7 procent op te bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *