NCV viert jubilieum met spannend jubileumprogramma

De NCV bestaat dit jaar 65 jaar. Al zoveel jaren behartigt zij de belangen van fabrikanten, importeurs en merkhouders van cosmetica. Zij speelt een sleutelrol in het ondersteunen van fabrikanten, importeurs en merkhouders bij hun bedrijfsvoering, en het kunnen voldoen aan de strenge eisen die de wet aan cosmetica stelt. De organisatie vierde dit feestelijke moment met een speciaal jubileumprogramma voor haar leden.

De leden woonden de workshops ‘Inleiding en de cosmeticawetgeving’ en ‘Claims en Reclame voor cosmetica’ bij. De workshops werden goed bezocht, hoewel claims en reclame duidelijk het grootste publiek trok: maar liefst 65 geïnteresseerden woonden deze workshop bij. Tijdens dit onderdeel sprak, naast de NCV zelf, Mevrouw Ancion van de Stichting Reclame Code over ‘Zelfregulering en de Reclame Code Cosmetische producten’. Mevrouw Lee van L’Oréal Nederland sprak over ‘Claims en claimonderbouwing’. Ook de heer Gaaikema van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaf een presentatie, deze ging over het toezicht op de Claimverordening.

Na een lunchpauze die werd ingeluid met een glas champagne, werden de leden en externe genodigden –een gezelschap van meer dan 100 mensen-, verwelkomd door NCV-directeur Ronald van Welie en NCV-voorzitter Monica van Ee. Zij werden geïnterviewd door gastspreker en filosoof Paul Smit. Mevrouw van Ee nam dit moment onder meer om de medewerkers van het NCV-bureau te danken voor hun jarenlange inzet, kunde en betrokkenheid.

Tijdens de sessie ‘Anders kijken!’ gaf Paul Smit met humor, interactie en voorbeelden, zijn visie op de psychologie, filosofie en neurowetenschap. Hoe werkt verbinding en vertrouwen in het brein? Hoe motiveer je mensen? Aansluitend begeleidde hij het World Café: een innovatieve en populaire manier om met elkaar in dialoog te gaan. NCV-leden schreven hun inzichten en ideeën op de tafelkleden en op deze wijze ontstond er een collectieve mindmap. Het bracht veel nieuwe ideeën en verbond de gasten met elkaar: dat was dan ook de inspiratie en het verenigingsgevoel dat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *