Meldpunt Cashafhandeling voor gedupeerde winkeliers


DNB verzoekt RCCS om waardetransporten over te nemen

In directe reactie op het faillissement van geldtransporteur SecurCash vandaag is het Meldpunt Cashafhandeling opgericht om de duizenden ondernemers in nood zo goed mogelijk te helpen bij het veilig ophalen en wegbrengen van hun contante geld.

Bij het nationale Meldpunt Cashafhandeling (www.meldpunt-cashafhandeling.nl) kunnen winkeliers maar ook grootwinkelbedrijven terecht die door het omvallen van SecurCash in de problemen denken te komen. Het meldpunt heeft voor de winkeliers een speciaal telefoonnummer geopend: 085-4884077.

Aangewezen door DNB
Het meldpunt is een initiatief van RCCS Waardetransport in Waddinxveen, door De Nederlandsche Bank (DNB) aangezocht als een van de twee partijen die begin februari aanstaande de duizenden geldtransporten van SecurCash gaan overnemen.

“Wij willen alles doen om de gevolgen van dit faillissement voor retailers en consumenten zo veel mogelijk te beperken door de waardetransporten ook vanaf begin februari overeind te houden”, aldus George Rietbergen, CEO van RCCS. “We kunnen ons goed voorstellen dat het faillissement veel onzekerheid en vragen oplevert voor de Nederlandse winkeliers. Om die reden hebben we het centrale Meldpunt Cashafhandeling ingesteld om vragen te beantwoorden en de straks wegvallende transporten van SecurCash zo goed mogelijk te kunnen opvangen.”

Landelijk dekkend netwerk
RCCS Waardetransport heeft een landelijk dekkend netwerk voor het veilig ophalen en wegbrengen van contant geld. Daarnaast levert RCCS de SmartSafe, een volledig gesloten systeem waarbij contant geld na deponering in de kluis vrijwel direct op de bankrekening van de winkelier wordt gestort. Het geld in de SmartSafe is daarna het risico van de waardetransporteur die de kluis zo heeft beveiligd dat een overvaller er niets mee kan.

RCCS Waardetransport zal in overleg treden met de curator van SecurCash voor de overname van onder andere geldauto’s. Op deze manier kan RCCS deze maand opschalen om zo veel mogelijk transporten te kunnen overnemen nadat het failliete SecurCash per begin februari aanstaande zijn werkzaamheden zal staken.

Over RCCS Waardetransport en RCCS SmartSafe
RCCS biedt oplossingen voor cashafhandeling voor iedere ondernemer, groot of klein. RCCS biedt als eerste partij in de markt een slimme kluis die in staat is vals geld te detecteren, geld te tellen, geld af te storten en het geld te beschermen tegen inbraak. Het geld dat in de SmartSafe wordt gestort, staat vrijwel direct op de bankrekening van de ondernemer. RCCS biedt naast een slimme kluis ook traditioneel geld- en waardetransport aan. Met een landelijke dekking en een naam op het gebied van service en klantgerichtheid zorgt RCCS voor de professionele afvoer van contant geld en waarden. RCCS heeft inmiddels duizenden slimme kluizen verkocht. Onder andere vestigingen van Shell, HEMA, Albert Heijn, Jumbo, Sligro, Subway en Domino Pizza werken met de SmartSafe. Vanaf januari 2019 verzorgt RCCS geldtransporten voor onder andere Jumbo, Boerenbond en Pets Place.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *