L’Oréal gaat levende huid 3D-printen voor make-uptesten

De ontwikkelingen in 3D-printing gaan steeds verder. Zo is L’Oréal al zover dat het menselijke levende huid 3D gaat printen om make-up en andere cosmetische producten op te kunnen testen. Daarvoor gaat de cosmeticagigant een samenwerking aan met  Organovo, een bedrijf dat zich richt op het 3D-printen van levend weefsel dat zich net zo gedraagt als menselijk weefsel.

L’Oréal doet al dertig jaar onderzoek naar het nabootsen van de menselijke huid. Het bedrijf hoopt dat het in combinatie met de technologie van Organovo mogelijk wordt om 3D-geprinte huid te ontwikkelen die erg veel lijkt op die van de mens.

Levende huid
Deze huid, die vervolgens eenvoudig te produceren is, moet gebruikt gaan worden voor het testen van onder meer make-up. Omdat de bedrijven verwachten levende huid te produceren, kan goed gemeten worden hoe de menselijke huid in de praktijk zal reageren op bepaalde producten. De testhuid is daarmee een goede vervanging van dierproeven, die door L’Oréal al sinds 2013 niet meer gebruikt worden. Het is niet bekend wanneer de testhuid klaar is om echt geprint te worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *