Lithos breidt samenwerking met gewrichtsexpert Biobérica uit

Lithos Ingredients en Bioibérica hebben hun samenwerking voor de distributie van Bioibérica’s “joint health” ingrediënten in de Benelux uitgebreid. Evenals in andere landen is er in de Benelux een groeiende interesse voor nieuwe, veilige, onderzochte en bewezen ingrediënten bij gewrichtsproblemen.
Mensen worden actiever, beweging wordt steeds meer ingebouwd in de dagelijkse routine en ook het aantal mensen dat matig/intensief sport neemt toe. In Europa sport tegenwoordig meer dan 40% van de 45-65 jarigen regelmatig matig tot intensief. Tegelijkertijd heeft ruim 40% van deze leeftijdsgroep last van gewrichtsproblemen en is de helft daarvan niet tevreden over de behandeling ervan. De behoefte aan nieuwe, bewezen en verbeterde gewrichtssupplementen is daarmee evident.

De samenwerking tussen Lithos en Bioibérica is eerder gestart met MOBILEE®. MOBILEE® is een gepatenteerd natuurlijk ingrediënt dat bestaat uit natrium hyaluronaat, gehydroliseerde eiwitten (vooral collageen) en polysacchariden en is het resultaat van jarenlange studie door Bioibérica. MOBILEE® smeert de gewrichten, vermindert de vrijgave van Prostaglandine en vermindert het vrijkomen van synoviaal vocht, waardoor gewrichtsongemakken afnemen en de spierkracht toeneemt. MOBILEE® heeft een lage dosering (40-80 mg per dag) en is neutraal in smaak en geur.
De samenwerking met Bioibérica wordt nu verder uitgebreid door introductie van Bioibérica’s native collagen B-2COOL®. Met B-2COOL®, native collagen type II heeft Lithos Ingredients een nieuw ingrediënt in huis dat aansluit bij de toegenomen actieve levensstijl.
B-2COOL® en MOBILEE® sluiten naadloos aan op de behoefte aan ingrediënten om bestaande formuleringen te verbeteren en vormen een tweede generatie voor innovatieve en verbeterde gewrichtssupplementen.

Meer kwaliteitsingrediënten van Bioibérica worden in de komende maanden door Lithos Ingredients geïntroduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *