Bijeenkomst oprichting normcommissie e-sigaretten

NEN inventariseert tijdens een informatiemiddag op 8 juni vanaf 13:30 uur onder Nederlandse belanghebbenden of er draagvlak bestaat voor de oprichting van een Nederlandse normcommissie voor e-sigaretten en e-liquids. Deze commissie zal de ontwikkeling van Europese normen voor elektronische sigaretten en gerelateerde e-liquids actief volgen en beïnvloeden door de Nederlandse inbreng te coördineren.

Elektronische sigaretten worden steeds populairder. Toch zijn er nog geen normen voor het testen van de veiligheid van de apparaten of analysemethoden voor e-liquids. Daarom heeft CEN, het Europees normalisatie-instituut, in maart een nieuwe technische commissie opgericht voor het ontwikkelen van normen op het gebied van elektronische sigaretten en gerelateerde e-liquids.

Voor wie
Belanghebbende partijen, zoals fabrikanten en leveranciers van e-sigaretten en e-liquids en brancheorganisaties, maar ook directe gebruikers, zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden en hun mening te delen. Inschrijving is mogelijk tot 22 mei aanstaande. Bij voldoende draagvlak start de nog op te richten normcommissie eind juni 2015.

Tijdens deze bijeenkomst:
Geven Esigbond en Philip Morris International hun visie op de verwachte meerwaarde van normen op het gebied van e-sigaretten en e-liquids;
worden deelnemers geïnformeerd over de rol van de nationale normcommissie in relatie tot de Europese werkgroepen;
is er de mogelijkheid om feedback te geven op de scope en aanpak van de CEN/TC 437, zodat deze indien nodig aangepast kan worden;
wordt er geïnventariseerd welke deelnemers betrokken willen worden bij de ontwikkeling van de Europese norm.

Deelname aan de informatiemiddag is kosteloos en brengt geen verplichting tot deelname aan de NEN-normcommissie met zich mee.
Kijk hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *