In the spotlight: WhyLed

Steeds meer bedrijven denken na over duurzaamheid. Ook winkeliers kunnen hier en daar aanpassingen doen waardoor er veel minder energie wordt verbruikt. Een voorbeeld is het installeren van led-lampen. Het bedrijf WhyLed heeft er heel veel in de aanbieding.

WHYLED-logo-1Led-verlichting is vaak duur en daarom durven retailers deze stap niet goed te zetten. WhyLed heeft de gulden middenweg gezocht: licht dat energiezuiniger en dus goedkoper brandt, nog niet de helft kost in de aanschaf maar toch lang genoeg meegaat om een forse besparing op te leveren. Daarnaast zijn er nog meer voordelen, zoals verbeteringen voor het milieu en een betere lichtkwaliteit. Spots voor het uitlichten van een schap hebben met led namelijk een hogere CRI-waarde; dat wil zeggen dat er meer kleuren worden weergegeven dan met conventionele verlichting. Producten komen daardoor beter tot hun recht.

Bestaande armaturen in een systeemplafond zijn eenvoudig zelf te vervangen door led-panels. Deze geven beter en rustiger licht zonder UV- en infraroodstraling, vergen minder onderhoud (schoonmaak) en verdienen zich in pakweg twee jaar al terug door de besparing op de elektriciteitsrekening. Oude armaturen kunt u gratis inleveren bij een milieudepot of ze worden door de installateur meegenomen.

Volgens de oprichters van WhyLed zou je als retailer niet hoeven twijfelen over het plaatsen van led-lampen: “Ze zijn er makkelijk (zelf) in te zetten en je bespaart er veel energie mee. En zodra de led-lampen erin zitten, merkt u direct wat we bedoelen met lichtkwaliteit: de lichtopbrengst en lichtkleur van de (bestaande) lampen lopen namelijk ietsje terug met elk uur dat de lamp brandt. Zo langzaam dat u het verschil niet eens opmerkt, tot u hem vervangt. En als u hem dan toch vervangt, doe het dan meteen met een lamp die dat kwaliteitsverlies niet vertoont totdat hij bijna ‘op’ is.”

WhyLed is een ‘lean & green’ bedrijf dat led-verlichting rechtstreeks bij de fabriek (producent) importeert om de kosten voor u zo laag mogelijk te houden. Voor meer informatie, neem contact op via 020- 22 379 64 of info@whyled.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *