Jamai reikt cosmeticacertificaten uit

Op 12 januari 2015 zijn op feestelijke wijze certificaten (Top) Cosmetica-adviseuse uitgereikt door Jamai Loman. Deze certificaten mogen verkoopmedewerksters in ontvangst nemen omdat ze diverse merkentrainingen gevolgd hebben bij een van de lid-bedrijven van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV). Het totaal aantal uitgereikte certificaten komt hiermee op 298. Jamai sprak de cosmetica-adviseuses persoonlijk toe. Hij zei overeenkomsten te zien tussen zijn vak en dat van hen; ‘voor ons allemaal geldt: klant is koning!’

De heer Leo Hertz (voorzitter GDED, Elha Cosmetics) opende de bijeenkomst in de Ernst Sillem Hoeve (Den Dolder) waar ongeveer 100 belangstellenden aanwezig waren. Na deze dag zijn er bijna 300 verkoopmedewerksters met een certificaat. Dit aantal is groeiend maar gezien het feit dat er ongeveer 400 winkels zijn, zijn er nog lang niet voldoende (top) cosmetica-adviseuses per winkel. Daarom spoorde hij de mensen aan om ook hun collega’s in de diverse winkels te enthousiasmeren meer merkentrainingen te volgen en wellicht volgend jaar een certificaat in ontvangst te komen nemen. Hij sloot af met de woorden: “Deze cosmetica-adviseuses zijn het visitekaartje van de winkels en dat is een grote felicitatie waard.”

De heer Ronald van Welie, directeur van de NCV, benadrukte ook het belang van een goede adviseuse, want die kan én moet het verschil maken door creatief te zijn op de winkelvloer, door met enthousiasme en gedegen kennis klanten te adviseren en producten te verkopen. “De klant moet gewoon graag terug willen komen!”
Van de 80 verkoopmedewerkers die een uitnodiging ontvingen, zijn er 48 die van de uitnodiging gebruik hebben gemaakt. 39 verkoopmedewerksters ontvingen het certificaat Cosmetica-adviseuse en 9 verkoopmedewerksters ontvingen het certificaat Top cosmetica-adviseuse. Na de uitreiking was er een gezellige borrel.
De NCV/GDED gaat er vanuit volgend jaar weer een groot aantal certificaten te kunnen uitreiken. In totaal zijn er nu 268 certificaten Cosmetica-adviseuse en 30 certificaten Top cosmetica-adviseuse uitgereikt. Het volledige overzicht van alle (Top) Cosmetica-adviseurs/ses is te vinden op de NCV-website.
Wegens de nauwe samenwerking met de NCV werd de Prix de l’essence ook uitgereikt tijdens deze bijeenkomst. Kevin van Attikum is de gelukkige die de titel ‘Cosmetica Adviseur van het jaar 2014’ mag voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *