Het AHA-effect: fruitzuur maakt je huid pas echt mooi!


Good day sunshine! Gedurende de zonnigste periode van het jaar bouwt onze huid een verdikking op ter bescherming tegen UV-straling. Met deze huideigen ‘sunblock’ moeten we voorzichtig omgaan. Nu er donkere dagen in aantocht zijn, is dit hét moment om onze huid te laten wennen aan een multi-talent op beauty-gebied: fruitzuur, ook wel AHA (alpha hydroxy acids) genoemd. Dat maakt je huid pas echt mooi!

Multi-getalenteerd fruitzuur
Fruitzuren lossen dode of verharde huidcellen op. Dit maakt de huid egaal, zacht en vermindert een grauwe, vermoeide teint. Tegelijkertijd stabiliseert hun lage pH-waarde de zuurgraad van de huid en maken ze de huid resistenter. Ook bieden fruitzuren een diepgaand anti-aging effect, doordat ze bij langdurig gebruik de collageenaanmaak stimuleren. Het resultaat is een echt AHA-effect: een stralende, frisse en egale teint.

De milde beginners-variant: DERMASENCE AHA Effects
DERMASENCE AHA Effects is een bijzonder milde fruitzuurcrème. Het product is ideaal voor een rijpe en droge huid die naar rimpels neigt. Dankzij 8% aan natuurlijke fruitzuren – melkzuur, citroenzuur en appelzuur — is de AHA Effects zeer effectief. Het lost de bovenste laag dode huidcellen op – de “grijze waas” verdwijnt en de huid krijgt een frissere, stralende uitstraling. Bovendien stimuleert de AHA Effects de huideigen herstelfunctie stimuleert het de collageenaanmaak bij langdurig gebruik. Het verhoogt het vochtgehalte en maakt de huid gladder en egaler. Ook bevat het product Vitamine E dat als anti-oxidant dient en groene thee-extract zorgt voor een hoge verdraagzaamheid. Dit maakt het product ook geschikt voor de gevoelige of zonbeschadigde huid — ideaal dus voor fruitzuur-beginners die na de zomer willen beginnen met AHA-verzorging.

Inhoud: 50 ml, adviesprijs: € 29,20

Power voor ’s nachts: DERMASENCE AHA Effects plus C
Wie behoefte heeft aan een echt power-product, hoeft niet verder te zoeken. De DERMASENCE AHA Effects plus C combineert glycolzuur (8%) en vitamine C voor een intens effect. Glycolzuur dringt diep door in de huid om zo tekenen van huidveroudering effectief te bestrijden. Vooral ’s nachts terwijl we slapen, is onze huidregeneratie in volle gang. Dit is ook het moment waarop de combinatie van glycolzuur en vitamine C in actie komt: dode huidcellen worden verwijderd waardoor de huidstructuur verbetert en de hydratatie van de huid wordt bevorderd. De huid wordt egaler, stralender en behoudt een jeugdige uitstraling. Ureum en glycerine zorgen daarnaast voor intensieve hydratatie, rode druivenextract werkt anti-oxidatief. Groene thee extract zorgt voor een goede huidverdraagzaamheid en glycolzuur beschermt tegelijkertijd effectief tegen vrije radicalen.

Inhoud: 30 ml, adviesprijs: € 25,90

Fruitzuur en hydratatie: DERMASENCE AHA Body & Face Lotion
De DERMASENCE AHA Body & Face Lotion is een hydraterende fruitzuurlotion die geschikt is voor zowel lichaam als gezicht. Het toegevoegde fruitzuur (10% glycolzuur) activeert de regeneratie van de huid en zorgt voor een egale uitstraling en ureum (4%) werkt vocht inbrengend. Dit maakt de AHA Body & Face Lotion de ideale verzorging voor zowel de rijpe als onzuivere huid. Ook kan de lotion uitkomst bieden bij keratosis pilaris.

Inhoud: 200 ml, adviesprijs: € 25,90

Gebruik: Fruitzuurcrèmes moeten ’s avonds worden aangebracht. Het licht tintelende of warme gevoel wordt veroorzaakt door de celactiverende effecten van de fruitzuren – en is dus absoluut wenselijk. Zodra de huid gewend raakt aan de AHA-verzorging, zal het tintelende gevoel verminderen en na verloop van tijd volledig verdwijnen.

Tip: fruitzuren verhogen de ontvankelijkheid van de huid voor andere zorgstoffen. O.a. moisturizers, anti-oxidanten en anti-aging middelen dringen dieper door en verbeteren op duurzame wijze het uiterlijk van de huid. Indien je fruitzuren hiervoor wilt gebruiken, raden wij bijvoorbeeld het DERMASENCE Hyalusome Konzentrat aan voor extra verzorging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *