Beweringen over wonden en pleistergebruik

83% DENKT DAT EEN KORSTJE DE BESTE PLEISTER IS… ONWAAR
…EN 2 ANDERE BEWERINGEN OVER WONDEN EN PLEISTERS

EEN KORSTJE IS DE BESTE PLEISTER… ONWAAR
Een korstje is geen teken van gezonde genezing ondanks dat veel mensen dit toch denken. Een korstje weerhoudt de huid er zelfs van te genezen omdat in zo’n droog milieu lastig nieuw huidweefsel kan worden aangemaakt. Omdat het langer duurt totdat de wond sluit is kans op infecties en littekenvorming groter. Gebruik dus een pleister zodat de huid zich goed kan herstellen. Als de wond eenmaal gesloten is, kan littekenvorming verminderd worden door de huid vet te houden met een zalfje en te beschermen tegen de zon met een hoge factor zonnebrandcrème.

DE ONTSTEKING VOORKOMEN IS HET BELANGRIJKST… WAAR
87% van de Nederlanders vindt het voorkomen van een ontsteking het belangrijkst bij een wond. Daarnaast wil de helft van de Nederlanders het liefst dat de wond snel geneest. Deze aspecten voor een goede wondgenezing gaan hand in hand met elkaar. Als de wond niet ontsteekt kan de wond sneller genezen. Helaas raakt tot 50% van de wonden geïnfecteerd als gevolg van onvoldoende verzorging. Een infectie van de wond kan ontstaan zonder dat je het doorhebt. Symptomen van een infectie zijn roodheid, warmte, zwelling, pijn en de wond geneest traag. Naarmate je ouder wordt vertraagt het genezingsproces van de huid, maar ook bij diabetici is dit proces langzamer dan gemiddeld. Hierdoor heb je een verhoogd risico op infecties. De unieke pleisters van Hansaplast met Antibacterieel Zilver helpen infecties te voorkomen. De antibacteriële zilverionen in het wondkussen zijn effectief tegen een grote groep bacteriën en veilig in het gebruik.

WONDEN GENEZEN HET BESTE ALS ZE AAN DE LUCHT DROGEN… ONWAAR
9 op de 10 Nederlanders denken dat het beter is een wond te laten genezen aan de lucht. De helft van hen denkt dat pleisters niet de beste verzorging zijn van een wond. Een pleister wordt daarom om praktische redenen kort gebruikt. Bijvoorbeeld om het bloeden te stoppen of de wond te beschermen tegen vuil of kleding. Wetenschappelijk onderzoek van afgelopen decennia daarentegen laat zien dat het genezingsproces juist langer duurt als de wond aan de lucht droogt. Tevens kan dit leiden tot irritatie van de wond en daarmee tot meer littekenvorming. Het gebruik van een pleister versnelt de wondgenezing tot maar liefst 50%. Het houdt de wond vochtig zodat nieuw huidweefsel in een ideaal milieu kan worden aangemaakt. Nieuwe huidcellen groeien, delen en migreren namelijk beter in een vochtig milieu. Gebruik dus een pleister voor de beste genezing van de wond.

WIST JE DAT…

 • Voor 68% van de Nederlanders bepaalt opvoeding de kennis omtrent wondverzorging.
 • De meeste wondjes worden opgelopen in en om het huis (80%): tijdens het klussen (47%) en tijdens het koken (30%). Kinderen lopen vooral wondjes op tijdens het buiten spelen.
 • 46% van de Nederlanders is van mening dat pleisters niet de beste verzorging zijn. Helaas vormt dit een drempel voor goede wondverzorging!

Hansaplast Antibacterieel Zilver:
Het juweel onder de pleisterHansaplast Antibacterieel Zilver-1

We kennen zilver allemaal in de vorm van sieraden, maar wist je dat zilver ook een sterke antibacteriële werking heeft? In de medische wereld wordt zilver al lange tijd gebruikt om infecties van wonden te voorkomen. Hansaplast, de nummer één in wondverzorging, maakt deze professionele vorm van wondverzorging nu toegankelijk voor iedereen met de introductie van Hansaplast pleisters met Antibacterieel Zilver. De helft van de wonden die we dagelijks in en rond het huis oplopen raakt namelijk geïnfecteerd. Door de toevoeging van antibacteriële zilverionen aan deze nieuwe pleisters nemen risico’s op infecties direct af. Dit juweel onder de pleisters is nu in diverse maten verkrijgbaar in apotheken en drogisterijen.

 Wondinfecties
Een infectie ontstaat vaak zonder dat wij het doorhebben. Wanneer een wond geïnfecteerd raakt, kan er makkelijk een ontsteking ontstaan. Dit kenmerkt zich door roodheid, warmte, een zwelling, pijn en een langzaam herstellende wond. Het schoonmaken en het schoonhouden van de wond is de belangrijkste voorwaarde voor een goede wondgenezing zonder littekenvorming. Het plakken van een pleister is hierbij essentieel. Wonden, zoals schaafwonden en sneeën opgelopen in een bacterierijke omgeving, hebben een verhoogd risico op infecties. Deze dienen daarom direct te worden behandeld. Pleisters met antibacterieel zilver bieden hiervoor uitkomst.

De kracht van zilver
Zilver is, zelfs in een lage concentratie en in vergelijking met andere antibacteriële middelen, zeer effectief tegen een grote groep bacteriën. Van oudsher wordt zilver gebruikt om bacteriën te doden. Zo deden onze voorouders een zilveren munt in de melk om het langer vers te houden en werd zilver bestek gebruikt om bacteriën in voedsel te doden. Ook in de medische wereld wordt zilver vanwege zijn sterke antibacteriële werking al langere tijd gebruikt als toevoeging in antibiotica en bij de behandeling van verschillende wonden om infecties te voorkomen.

Persbericht_Hansaplast Antibacterieel Zilver-2De werking van antibacteriële zilverionen
De Hansaplast pleisters met Antibacterieel Zilver bevatten een unieke technologie door de toevoeging van zilveren deeltjes aan het wondkussen. Dit ongeweven wondkussen absorbeert wondvocht waarna antibacteriële zilverionen worden afgegeven aan de wond. Zodra deze zilverionen met de wond in contact komen blokkeren zij de ontwikkeling van micro-organismen, voorkomen ze de vermenigvuldiging van de aanwezige kiemen en vernietigen ze schadelijke bacteriën. Hierdoor vermindert de kans op infecties en voorkomt het gebruik van een pleister dat de wond besmet raakt. Dit biedt de beste omstandigheden voor een optimaal genezingsproces.

Ook ouderen of mensen van wie wonden langzaam genezen, door toedoen van een chronische ziekte, zoals diabetes, zijn gebaat bij Hansaplast met Antibacterieel Zilver. Doordat hun wonden langzamer genezen hebben zij een verhoogde kans op infecties.

5 voordelen van Antibacterieel Zilver:

 1. Antibacterieel Zilver helpt infecties voorkomen
 2. Bewezen effectief tegen een grote groep bacteriën
 3. Optimale wondgenezing vermindert de kans op littekens
 4. Huidvriendelijk en veilig
 5. Geschikt voor ouderen en diabetici.

 

 

Verkrijgbaarheid

De Hansaplast pleisters met Antibacterieel Zilver zijn hypoallergeen en bovendien beschikbaar in verschillende maten, zodat elke wond kan worden behandeld. De Hansaplast pleisters met Antibacterieel Zilver zijn verkrijgbaar in apotheek en drogisterij voor de adviesprijs van:

 • Hansaplast Elastic 1m x 6cm met Antibacterieel Zilver: € 3,49
 • Hansaplast Sensitive 1m x 6cm met Antibacterieel Zilver: € 3,69
 • Hansaplast Sensitive XL met Antibacterieel Zilver: € 3,99
 • Hansaplast Sensitive XXL met Antibacterieel Zilver: € 5,49

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *