‘Gevaarlijke dieetpillen in omloop’

Interpol heeft gewaarschuwd voor gevaarlijke dieetpillen. Deze zijn over de hele wereld in omloop, aldus de organisatie. De waarschuwing volgt op het overlijden van een 21-jarige Britse, de zware ziekte van een Fransman en een onderzoek bij een Australisch laboratorium.
De Britse Eloise Perry overleed op 12 april toen ze pillen met 2.4-Dinitrophenol (DNP) had genomen. Vermoed wordt wel dat ze vier keer de dodelijke dosis had genomen, oftewel acht pillen. Haar stofwisseling sloeg daardoor op hol, waardoor ze haar eigen lichaam opbrandde.
Interpol waarschuwt nu in 190 landen voor het goedje, dat op internet wordt verkocht in pillen- en crèmevorm. ”DNP is sowieso gevaarlijk, maar het risico wordt nog eens vergroot door het feit dat het vaak illegaal wordt gemaakt”, aldus Interpol. De Britse Voedsel- en Warenautoriteit FSA waarschuwde eind april al om geen producten met DNP, ook een grondstof voor explosieven, te kopen. De Britse politie hamerde erop dat mensen geen medicijnen op het internet moeten bestellen.

Bron: Nu.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *