Etos wint GfK Drogisterij Award

Drogisterijketen Etos is door de consument uitgeroepen tot beste drogist van Nederland. D.I.O. drogist eindigde op de tweede plaats en DA werd derde. Dit blijkt uit onderzoek van GfK. Etos ontving de prijs maandag 16 maart uit handen van Joop Holla, Research Director van GfK en Ivonne de Thouars, hoofdredacteur van vakblad Careality. Het is in totaal de vijfde keer dat Etos de prijs ontvangst mocht nemen. Vorig jaar was de top 3 exact hetzelfde.

De GfK Drogisterij Award is een erkenning vanuit de consument. Zes drogisterijformules werden door hun eigen klanten met een rapportcijfer beoordeeld op acht verschillende aspecten: deskundigheid van het personeel, keuze drogisterijartikelen, vriendelijkheid personeel, goede kwaliteit, nette winkel, leuke sfeer, lage prijzen en aantrekkelijke aanbiedingen. Met een gemiddelde waardering van 7,85 mag Etos zich de beste drogist van Nederland noemen. D.I.O. Drogist eindigde met een 7,79 op de tweede plaats en DA completeert de top drie met een 7,75.

Het onderzoek
GfK heeft de laatste twee weken van januari 6000 respondenten na elk bezoek aan een drogisterij het recente winkelbezoek laten beoordelen op verschillende aspecten. In totaal zijn er 1600 winkelbezoeken beoordeeld. De hoofdlijnen van het onderzoek worden gepubliceerd in het aprilnummer van vakblad Careality. In het GfK Voorjaarsrapport 2015 vindt u alle scores van de onderzochte drogisterijformules, afgezet ten opzichte van voorgaande jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *