EllaOne voortaan zonder recept bij drogist

Het noodanticonceptiemiddel (‘morningafterpil’) EllaOne, met de werkzame stof ulipristalacetaat, wordt zonder recept verkrijgbaar bij de drogist en apotheek.
EllaOne is een morningafterpil die binnen 120 uur (5 dagen) na onbeschermde seks of bij het niet werken van de gebruikte anticonceptie, ingenomen kan worden ter preventie van zwangerschap. De werking van EllaOne is gebaseerd op het voorkomen of uitstellen van de ovulatie.

De risico’s van het gebruik van EllaOne zijn vergelijkbaar met de al bij de drogist en apotheek verkrijgbare morningafterpillen met de werkzame stof levonorgestrel (bijvoorbeeld Norlevo, Postinor). Deze middelen dienen binnen 72 uur (3 dagen) na onbeschermde seks of bij het falen van de gebruikte anticonceptie gebruikt te worden.
EllaOne zal pas zonder recept verkrijgbaar zijn bij drogist en apotheek, als het middel wordt geleverd in een aangepaste verpakking met aangepaste bijsluiter. Er wordt verwacht dat het UAD-middel EllaOne in het tweede kwartaal van 2015 op de markt wordt gebracht.

Bron: CBD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *