Dochterbedrijf Fagron mogelijk betrokken bij fraude

De Amerikaanse federale opsporingsdienst FBI doet onderzoek naar betrokkenheid van apotheekbedrijf Fagron bij fraude. De FBI vermoedt dat een Amerikaans dochterbedrijf van Fagron profiteerde van malversaties bij het indienen van declaraties bij zorgverzekeraars. Dat meldt Het Financieële Dagblad.

Het gaat volgens de krant om het dochterbedrijf Freedom Pharmaceuticals. Freedom heeft volgens de FBI geprofiteerd van de activiteiten van een mantelbedrijf, MedHealth RX, dat de vergoedingsregels voor bepaalde medicijnen omzeilde.Verzekeringsmaatschappijen zouden in 2013 en 2014 voor miljoenen dollars zijn opgelicht. MedHealth RX is opgericht door Jake Jackson, de voormalig topman van Fagron Noord-Amerika.
Topman Hans Stols maakt zich niet druk over het FBI-onderzoek naar betrokkenheid van het apotheekbedrijf bij fraude. “Het onderzoek wordt wel aan Fagron opgehangen”, zo zei hij in een toelichting op de kwartaalresultaten. “Maar het onderzoek is niet naar Fagron”, voegde hij daar direct aan toe.
Bron: z24.nl, fd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *